Uzayda 9 cm uzadığını iddia eden Japon astronottan yeni açıklama

 Norishige Kanai
Norishige Kanai

Uzayda 9 cm uzadığını açıklamasının ardından yeni bir açıklama daha yapan Japon astronot Norishige Kanai, 9 değil 2 cm uzadığını açıkladı.

3 haftadır Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunan Japon bir astronot Norishige Kanai, geldiğinden beri 9 cm uzadığını açıklayarak büyük bir tartışma başlatmıştı. Kanai, sosyal medya hesabından Haziran sonunda kendisini eve götürecek Soyuz aracının koltuğuna sığamayacağından endişe ettiğini de yazdı.

Japon astronot Norishige Kanai ve diğer astronotlar.
Japon astronot Norishige Kanai ve diğer astronotlar.

Kanai, Twitter hesabından, "Herkese merhaba. Büyük bir duyurum var. Uzaya ulaştıktan sonra vücut ölçümlerimiz yapıldı. Wow Wow Wow. 9 cm uzamışım. Üç hafta içinde bir bitki gibi büyüdüm. Liseden beri böyle bir yaşamamıştım. Geri döndüğümde Soyuz’un koltuğuna oturup oturamayacağım konusunda biraz endişeliyim" mesajını paylaştı.

Ancak uzmanlar astronotların uzayda uzayabileceğini, bu ölçülerin kişilerin vücutlarına göre farklılık gösterdiğini bildirdi.

Bu rakamın doğru olmadığı ortaya çıktı

Boyunun uzayda 9 cm uzadığını açıklayan Kanai, ölçümde bir hata yaptığını boyunun aslında 2 santimetre uzadığını belirtti. Kanai ayrıca bu yanlış bilgilendirmeden dolayı özür diledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >