Üzerinde 1 kilo altın var: 1.4 milyon TL’lik iPad Pro satışa sunuldu

iPad Pro
iPad Pro

Rus lüks ürünler üreticisi Caviar, 1.4 milyon liralık iPad Pro'yu tanıttı. Cihazda yaklaşık 1 kilogram 18 ayar altın bulunuyor. iPad Pro'bun arkasında altından bir elma ağacı deseni bulunuyor. Aynı şekilde Tim Cook'un ve Steve Jobs'un sözleri altına kazınmış durumda. Türkiye fiyatı normalde 15 bin liraya kadar çıkan iPad Pro'nun altın kaplamalı modelinden sadece bir tane üretildiği duyurdu.

Apple ürünleri ülkemizde genel olarak fiyatı oldukça yüksek olan, üst seviye cihazlar olarak tanımlanıyor. Ancak fiyatları yüksek bulmayan, pahada sınırı zorlamak isteyenlere hizmet veren firmalarda bulunuyor. Bunlardan birisi de Rusya merkezli lüks aksesuar üreticisi Caviar. Ağustos ayında iPhone 12 Pro henüz tanıtılmadan önce 168 bin TL fiyat etiketiyle ön siparişe açmıştı.

Caviar genellikle Apple ürünleri ile biliniyor olsa da, Samsung gibi markaların cihazlarını da özelleştiriyor. Bu kez iPad Pro Grand Apple olarak adlandırdığı ağaç temalı iPad Pro ile karşımıza çıkan şirket dudak uçuklatmaya devam ediyor.

iPad Pro Grand Apple fiyatı ile dudak uçuklatıyor

Tek bir model ile sınırlı kalmayan Caviar her iki ekran seçeneğini de sunuyor. Ancak 12.9 inç yerine 13 inç yazılması dikkat çekerken, en yüksek depolama alanını yani 1 TB’ı tercih ettiğinizde 185.690 dolar ödemeniz gerekiyor. Türk lirasına çevirdiğimizde neredeyse 1.4 milyon TL‘lik bir tutar karşımıza çıkıyor.

Cihazın kasasında saf altın ve nadir bulunan bir ahşap kullanıldı. Toplamda 1 kilogramdan fazla altın kullanılan bu iPad Pro’daki elmalar 81 doğal elmas ile kaplandı. Ek olarak alt kısımda Steve Jobs ve Tim Cook’un sözlerine yer verildi.

Sipariş verdiğinizde size özel bir danışman atanıyor ve cihaz hazır hale geldiğinde tüm dünya geneline ücretsiz bir şekilde kargolanıyor. İnternet üzerinden sipariş vermenize imkan tanınıyor, ancak tek seferde 100 bin dolardan fazla ödeme yapılamıyor tarzında uyarılar siteye eklenmiş durumda.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >