Uzmanlardan sömestr tatili uyarısı: Çekirdek ailenizle geçirin

Arşiv
Arşiv

Okulların bugünden itibaren ara tatile girmesiyle üç haftalık sömestr tatili başlıyor. Uzmanlar pandemi nedeniyle "Yarıyıl tatili, başka insanlarla bir araya gelmek için fırsat değil. Tatil, çekirdek aile olarak geçirilmeli" uyarısında bulundu.

2020-2021 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı salgın tedbirleri kapsamında yürütülen uzaktan eğitimle bugün sona eriyor. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin karneleri elektronik ortamda erişime açılacak, lise öğrencileri ise okullarda yüz yüze sınavlar tamamlanamadığından yarıyıl tatiline ilk kez karne almadan girecek. Salgının seyrine göre ikinci dönemin 15 Şubat’ta yüz yüze başlatılması hedefleniyor.

"Tatili çekirdek aile ile geçirin"

Tatilin başlamasıyla birlikte Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz çekirdek aile uyarısı yaptı: “Kısıtlamalarda 7 haftayı geride bıraktık. Yeni vaka, hasta ve ağır hasta sayılarında önemli ölçüde düşüş kaydettik. Yarıyıl tatili için şu an yeni bir karara ihtiyaç olmasa bile mevcut tedbirlere uyum konusunda tereddüt gösterilmemeli. Maske, fiziksel mesafe ve hijyen başta olmak üzere tatilde de tüm tedbir kararlarına harfiyen uyulmalı. Toplu bir şekilde ev içinde bir araya gelinmemeli. Çocuklar, ailelerinin kontrolünde kurallara uyarak vakit geçirmeye çalışmalı. Yarıyıl tatili, başka insanlarla bir araya gelmek için fırsat olarak düşünülmemeli. Yarıyıl tatili, çekirdek aile olarak ev içinde paylaşımların artacağı günler olarak değerlendirilmeli. Mutasyonlu virüsün bulaştırıcılık özelliği doğrultusunda, tedbirlere daha sıkı sarılmak gerekiyor. Bu nedenle mutasyonlu virüs, tedbirleri daha da önemli hale getiriyor.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >