Vahşi hayvanı kedi sever gibi sevdi!

Yavru vaşak belediye ekiplerine teslim edildi.
Yavru vaşak belediye ekiplerine teslim edildi.

Sivas'ta yaşayan Süleyman Çabuk isimli kişi, çiftliğine giren vaşak yavrusunu kedi sever gibi sevdi. Çiftliğin sahibi Çabuk, vahşi hayvanın karnını doyurduktan sonra belediye ekiplerine teslim etti.

Sivas’ta çiftçilikle uğraşan Süleyman Çabuk, çiftliğine giren vaşağa sahip çıktı. Vahşi hayvanı kedi gibi seven Çabuk, daha sonra yavru vaşağın karnını doyurarak belediye ekiplerine teslim etti.

Vaşak yavrusu belediye ekiplerine teslim edildi.
Vaşak yavrusu belediye ekiplerine teslim edildi.

Sivas Yeşilyurt Mahallesi’nde aç kalan yavru vaşak, beslenmek için Süleyman Çabuk’a ait çiftliğe girdi. Çabuk, çiftlik içerisinde yemek ararken bulduğu vaşağa sahip çıktı. Bahçesine giren vaşağa ’Uysal’ ismini koyan Çabuk ve ailesi yavru vaşakla adeta evcil bir kedi gibi oynayıp onu sevdi. Çabuk yavru vaşağın karnını doyurduktan sonra onu Sivas Belediyesi Hayvan Barınağı ekiplerine teslim etti.

Yavru vaşağa 'uysal' ismi verildi.
Yavru vaşağa 'uysal' ismi verildi.

Süleyman Çabuk, “Hayvanı gördüm, yakaladım ve kafese koydum. Uysal’ı görünce benden zarar gelmeyeceğini söyledim. İki tane naylon selenin içine koydum. Ardından aç olduğunu bildiğim için bir tane tavuk kestim ve önüne koydum. Yetkililere haber verdim gelsin götürsünler diye. Ailem baş tacı olarak karşıladılar hepsi bir taraftan koşuştular. Bana yardım ettiler” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >