Vakaların artmasını umursamıyor: Trump, maske takma zorunluluğunu onaylamayacak

Donald Trump
Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump, ulusal çapta maske takma zorunluluğunu onaylamayacağını belirtti. Trump, "Genel cerrahımız Dr. Fauci ve birçok kişi de 'Maske takmayın' diyor" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs önlemleri çerçevesinde ulusal çapta bir maske zorunluluğunu onaylamayacağını söyledi.

"Sağlıklı bireyleri maske takmasına gerek yok"

İnsanların belirli bir özgürlüğe sahip olmalarını istediğini belirten ABD Başkanı, halk sağlığı yetkililerinin başlangıçta, sağlıklı bireylerin maske takmasına gerek olmadığı yönündeki açıklamalarına da değindi.

Sunucunun, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) 4 ila 6 hafta arasında herkesin maske takması halinde ülkedeki salgının kontrol altına alınabileceği yönündeki açıklamasını hatırlatması üzerine Trump, ''Bu açıklama ile aynı fikirde değilim'' şeklinde konuştu.

"Sağlık açısından problem oluşturabilir"

Maske takmanın da sağlık açısından başka problemler oluşturabileceğine değinen Trump, ''Genel cerrahımız Dr. Fauci ve birçok kişi de 'Maske takmayın' diyor. Ama birden 'Herkes maske takmak zorunda' deniliyor'' ifadesine yer verdi.

CDC nisan ayında belirti göstermeyen hastalardan virüs bulaşabileceğini, bunun için herkesin yüz maskesi kullanması gerektiğini açıklamıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >