Vakaların yüksek olduğu Samsun'da koronavirüslü bir kişi parkta otururken yakalandı

Polislerin HES kodu sorgulamasında koronavirüslü olduğu anlaşılan şahıs yurtta karantinaya alındı
Polislerin HES kodu sorgulamasında koronavirüslü olduğu anlaşılan şahıs yurtta karantinaya alındı

Türkiye'de nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü il olan Samsun'da koronavirüs nedeniyle karantinada olması gereken bir kişi parkta otururken yakalandı. Karantina kurallarını ihlal eden şahıs 3 bin 469 lira idari para cezası uygulanarak yurtta karantina altına alındı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İlkadım ilçesi Atatürk Parkı Onur Anıtı çevresinde yaptığı denetimlerde parkta oturan kişinin Hayat Eve Sığar (HES) kodunu sorguladı.

Yapılan incelemede kimliği açıklanmayan erkek şahsın karantina kurallarını ihlal ettiği tespit edildi. Bu kişi, 3 bin 469 lira idari para cezası uygulanarak Münevver Ayaşlı Yurdu'nda karantinaya alındı.


Samsun vaka sayısında zirvede

Son açıklanan haftalık verilere göre, 100 binde en fazla COVID-19 vakası 458,53 ile Samsun'da görüldü. Yeni tip koronavirüs risk haritasına göre "çok yüksek riskli" iller arasında bulunan Samsun'da, Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstiklal, Gazi, Mecidiye caddeleri ile Saathane ve Cumhuriyet meydanlarında kurulan bariyerlerde maske kullanımı, sosyal mesafe denetimi, ateş ölçümü ile Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulaması gerçekleştiriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >