Vaşağı öldürüp fotoğrafını çeken iki kişiye rekor ceza

Mansur B. ve Baran B'
Mansur B. ve Baran B'

Erzurum'da yasa dışı avlanarak öldürdükleri vaşağın fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaşan Mansur B. ve Baran B. isimli şahıslara, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, toplam 8 bin 818 TL para cezası uyguladı.

Erzurum'da öldürdükleri vaşağın fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşan iki kişi hakkında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2 kişiye toplam 8 bin 818 TL para cezası kesti.

Öldürülen vaşağın fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştılar.
Öldürülen vaşağın fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştılar.

Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, Erzurum'un Karayazı ilçesi Kösehan köyünde ikamet eden Mansur B. ve Baran B'nin yasa dışı avlanarak öldürdükleri vaşağın fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaşmaları üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı Erzurum Şube Müdürlüğü harekete geçerek İl Jandarma Komutanlığı ve başsavcılıkla ortak bir çalışma gerçekleştirdi.

Ortak çalışmalar sonucunda, kimlikleri tespit edilen kişiler hakkında yasal işlem başlatıldı. 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet ederek vaşak avlayan ve görüntülerini sosyal medyada paylaşan 2 kişiye toplam 8 bin 818 lira para cezası uygulandı.

Mansur B. ve Baran B.
Mansur B. ve Baran B.

"Hayvanların da hayatta kalma hakkı var"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuya ilişkin bir açıklama yaptı;

"Vatandaşlarımıza sesleniyorum; Hayvanlar da birer canlı, onların da hayatta kalma hakkı var. Lütfen bu konuda gerekli hassasiyeti göstersinler, bu hassasiyeti göstermeyenleri bize bildirsinler biz de ivedilikle gereğini yapalım. Ülkemizde görülen nadir türlerden olan ve koruma altına aldığımız vaşağı öldüren şahıslar kısa süre içinde tespit edildi. Bu konuda hassasiyet gösteren ve durumu bize bildiren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Öldürdükleri vaşakla fotoğraf çektirdiler.
Öldürdükleri vaşakla fotoğraf çektirdiler.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >