'Vira Bismillah' balık sezonu açıldı

Beklenen an geldi. Dün gece balık sezonu açıldı. Yurt genelinde balıkçılar limanlarda yaptıkları ufak törenlerle sezonu açtı.

Gece yarısı itibariyle balık avlama yasağı kalktı, sezon açıldı. Balıkçılar yurdun çeşitli yerlerinde yaptıkları törenlerle yeni sezonu açtılar. Bazı yerlerde şiddetli fırtına balıkçıların sezonu açmasına izin vermezken, hava koşulları iyi olan bölgedeki balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi.

Rize'de sezon silah sesleri ile açılırken, Şile limanında dualarla açıldı.


Şile Limanı'nda balık sezonu dualarla açıldı

                                    Balık sezonun gece yarısından itibaren başlaması nedeniyle Şile Limanı'nda balıkçılar bir tören düzenledi. Düzenlenen törene Şile İlçe Kaymakamı Salih Yüce, Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Emniyet Müdürü Abdulvahit Ünal, Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Osman Sarı STK temsilcileri yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Törende bir konuşma yapan Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Osman Sarı, balık sezonu ve Karadeniz'de balıkçılık hakkında değerlendirmelerde bulundu. 
 
 Kooperatif Başkanı Osman Sarı bu yıl denizlerde balığın bol olduğunu belirterek, "Denizlerimiz bereketli. Her ne kadar akademisyenler balığın azaldığını söyleseler de, biz denizlerimizdeki balığın tutmakla bitmeyeceği konusunda iddialıyız" dedi. Sarı ayrıca, denizlerdeki kirlenmenin ve sahillerdeki aşırı ışıklanmanın, ayrıca sahillerdeki yoğun yapılaşmanın, denizdeki balıkların azalması konusunda büyük bir engel olduğuna dikkat çekti. Sarı, yaklaşık dört aylık sezonda avlanacak olan balığın palamut balığı olduğunu ve gerek İstanbul da gerekse Türkiye'nin her yerinde bu balık tezgahlarda 'Şile Palamutu' olarak satıldığını belirtti. 
 
 Törende konuşan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu da "Rabbim bol bereketli kazançlı bir balık sezonu naip eylesin. Karadeniz bizim ekmek kapımız. Karadeniz'in kirlenmemesi için hep beraber mücadele edelim" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Şile Limanı'nda bulunan balıkçı tekneleri dualar eşliğinde "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı.
Şile Limanı'nda balık sezonu dualarla açıldı Balık sezonun gece yarısından itibaren başlaması nedeniyle Şile Limanı'nda balıkçılar bir tören düzenledi. Düzenlenen törene Şile İlçe Kaymakamı Salih Yüce, Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Emniyet Müdürü Abdulvahit Ünal, Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Osman Sarı STK temsilcileri yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Törende bir konuşma yapan Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Osman Sarı, balık sezonu ve Karadeniz'de balıkçılık hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kooperatif Başkanı Osman Sarı bu yıl denizlerde balığın bol olduğunu belirterek, "Denizlerimiz bereketli. Her ne kadar akademisyenler balığın azaldığını söyleseler de, biz denizlerimizdeki balığın tutmakla bitmeyeceği konusunda iddialıyız" dedi. Sarı ayrıca, denizlerdeki kirlenmenin ve sahillerdeki aşırı ışıklanmanın, ayrıca sahillerdeki yoğun yapılaşmanın, denizdeki balıkların azalması konusunda büyük bir engel olduğuna dikkat çekti. Sarı, yaklaşık dört aylık sezonda avlanacak olan balığın palamut balığı olduğunu ve gerek İstanbul da gerekse Türkiye'nin her yerinde bu balık tezgahlarda 'Şile Palamutu' olarak satıldığını belirtti. Törende konuşan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu da "Rabbim bol bereketli kazançlı bir balık sezonu naip eylesin. Karadeniz bizim ekmek kapımız. Karadeniz'in kirlenmemesi için hep beraber mücadele edelim" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Şile Limanı'nda bulunan balıkçı tekneleri dualar eşliğinde "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı.
Rize'de deniz av sezonu silah sesleri altında açıldı

                                    Rize'de deniz av sezonu silah sesleri altında balıkçı teknelerinin denize açılması ile başladı.
 
 Rize'de balıkçı tekneleri av yasağının kaktığı 1 Eylül'ün ilk dakikalarından itibaren denize açıldılar. Teknelerdeki hazırlıklar av yasağının katlığı ana kadar devam etti. Balıkçılar, bu yıl denizde palamutun bol olmasını beklediklerini belirttiler. Rize Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Barış Zaman ise yaptığı açıklamada, “Denizde ki canlılığa bakılırsa bu yıl önceki yıllara oranla çok daha fazla bir balık olacak. Umarım bu şekilde devam eder. Hem biz emeğimizin karşılığını alırız. Hem de halkımız son derece sağlıklı olan bu besin kaynağını ucuza tüketmiş olurlar. Dedi. Tekneler Rize'de geleneksel bir şekilde tabancalarla havaya ateş açılarak uğurlandı.
Rize'de deniz av sezonu silah sesleri altında açıldı Rize'de deniz av sezonu silah sesleri altında balıkçı teknelerinin denize açılması ile başladı. Rize'de balıkçı tekneleri av yasağının kaktığı 1 Eylül'ün ilk dakikalarından itibaren denize açıldılar. Teknelerdeki hazırlıklar av yasağının katlığı ana kadar devam etti. Balıkçılar, bu yıl denizde palamutun bol olmasını beklediklerini belirttiler. Rize Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Barış Zaman ise yaptığı açıklamada, “Denizde ki canlılığa bakılırsa bu yıl önceki yıllara oranla çok daha fazla bir balık olacak. Umarım bu şekilde devam eder. Hem biz emeğimizin karşılığını alırız. Hem de halkımız son derece sağlıklı olan bu besin kaynağını ucuza tüketmiş olurlar. Dedi. Tekneler Rize'de geleneksel bir şekilde tabancalarla havaya ateş açılarak uğurlandı.
Balıkçılara hava muhalefeti engeli

                                    Ordu Fatsalı balıkçılar, yasağın kalktığı ilk gün açıldıkları denizde hava muhalefeti dolayısıyla av gerçekleştiremediler.
 
 Bolaman ve Yalıköy Mahallelerindeki balıkçılar saat 00.00 itibariyle Karadeniz'e açıldılar. Öncelikle kendi bölgelerinde av yapmak isteyen balıkçıları hava şartları çok zorlarken, balıkçı tekneleri Ordu Kumbaşı Limanı'na demir atmak zorunda kaldılar. Sabah saatlerinde hava şartlarına göre ava çıkacaklarını belirten balıkçılar, "İlk avdan elimiz boş döndük" dediler.
 
 Av yasağının kalmasından sonra denize açıldıklarını belirten Fatsalı balıkçılardan Abdullah Aydın, “İlk avımızda palamut balığı tespit edemedik. Batı bölgelerinde palamut yoğunluğu daha iyi. Bizler de o tarafa gitmeyi planlıyoruz. Balık nerede çoksa bizler de oraya gideceğiz” diye konuştu.
 
 İlk avlarından bir şey anlamadıklarını ifade eden balıkçı Mustafa Şen ise yaptığı açıklamada, “Hava bozuk ve av istediğimiz gibi geçmedi. Fatsa'daki limandan çıktık ve Ordu limanına kendimizi attık. Bu arada balık aradık ama radarlarda tespit yapamadık. Hava şartları düzeldiğinde ona göre takibimizi yapacağız. Her taraftan kayıklar denize çıktı ve balık neredeyse bizler de oraya giderek av yapacağız. Az da olsa istavrit balığı denizde gözüküyor bölgemizde. İlk avımızda hayal kırıklığı yaşadık” şeklinde konuştu.
 
 Hava muhalefeti nedeniyle denizde balık görünmediğini dile getiren balıkçı Kerem Güzelyurt ise yaptığı açıklamada, “Hava muhalefeti bizi zorladı. Sabahı bekliyoruz. Rüzgarlı hava ve balık avı yapamadık” açıklamasını yaptı.
 
 Limana demir atan balıkçılar havanın düzelmesinin ardından yeniden denize açılmayı planlıyor.
Balıkçılara hava muhalefeti engeli Ordu Fatsalı balıkçılar, yasağın kalktığı ilk gün açıldıkları denizde hava muhalefeti dolayısıyla av gerçekleştiremediler. Bolaman ve Yalıköy Mahallelerindeki balıkçılar saat 00.00 itibariyle Karadeniz'e açıldılar. Öncelikle kendi bölgelerinde av yapmak isteyen balıkçıları hava şartları çok zorlarken, balıkçı tekneleri Ordu Kumbaşı Limanı'na demir atmak zorunda kaldılar. Sabah saatlerinde hava şartlarına göre ava çıkacaklarını belirten balıkçılar, "İlk avdan elimiz boş döndük" dediler. Av yasağının kalmasından sonra denize açıldıklarını belirten Fatsalı balıkçılardan Abdullah Aydın, “İlk avımızda palamut balığı tespit edemedik. Batı bölgelerinde palamut yoğunluğu daha iyi. Bizler de o tarafa gitmeyi planlıyoruz. Balık nerede çoksa bizler de oraya gideceğiz” diye konuştu. İlk avlarından bir şey anlamadıklarını ifade eden balıkçı Mustafa Şen ise yaptığı açıklamada, “Hava bozuk ve av istediğimiz gibi geçmedi. Fatsa'daki limandan çıktık ve Ordu limanına kendimizi attık. Bu arada balık aradık ama radarlarda tespit yapamadık. Hava şartları düzeldiğinde ona göre takibimizi yapacağız. Her taraftan kayıklar denize çıktı ve balık neredeyse bizler de oraya giderek av yapacağız. Az da olsa istavrit balığı denizde gözüküyor bölgemizde. İlk avımızda hayal kırıklığı yaşadık” şeklinde konuştu. Hava muhalefeti nedeniyle denizde balık görünmediğini dile getiren balıkçı Kerem Güzelyurt ise yaptığı açıklamada, “Hava muhalefeti bizi zorladı. Sabahı bekliyoruz. Rüzgarlı hava ve balık avı yapamadık” açıklamasını yaptı. Limana demir atan balıkçılar havanın düzelmesinin ardından yeniden denize açılmayı planlıyor.
Karadenizli balıkçılar kurban kesip 'Vira Bismillah' dedi

                                    Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve balıkçılar Bozhane limanında av yasağının sona ermesi nedeniyle kurban kesip tekneyle denize açıldı.
 
 Kdz. Ereğli ilçesinde balıkçılar bu gece sona erecek olan av yasağı öncesinde Bozhane Limanı'nda düzenlenen törende Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve başkan yardımcıları ile bir araya geldi. Balıkçılarla tek tokalaşan Başkan Uysal kendilerine bol kazançlı bir av mevsimi diledi. Başkan Uysal törende balıkçılara hitaben yaptığı konuşmasında “İnşallah bu akşam 'Vira Bismillah' diyeceğiz. Sizlere bol ve bereketli bir av mevsimi geçirmenizi rabbimden niyaz ederim. En çokta avlanma mevsimi sırasında şuna dikkat etmenizi isterim; Rabbim baş ağrısı dahi vermesin. Hiçbir sıkıntınız olmasın. Kazasız belasız, mutlu, bol ve bereketli bir av sezonu geçirmenizi dilerim” dedi. Başkan Uysal ayrıca balık avlanma mevsiminde balıkçılarla bir gece kendisinin de balığa çıkacağını, gece boyunca kendileri ile birlikte olup yaşadıkları sıkıntıları yakından görmek istediğini dile getirdi.
 
 Uysal'ın konuşmasının ardından balık sezonunun açılması nedeniyle kurban kesildi. Emekli imam hatip Ali Aksoy tarafından yapılan duanın ardından Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz. Ereğli su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz ve balıkçılar ile birlikte balıkçı teknesi ile denize açıldı. Başkan Uysal, balıkçı teknesinde Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz'dan bilgiler alırken, balıkçılık mesleğinin çok zor olduğunu ifade etti. Teknede bulunan balıkçılar ise balık ağlarında son hazırlıkları yaptı.
Karadenizli balıkçılar kurban kesip 'Vira Bismillah' dedi Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve balıkçılar Bozhane limanında av yasağının sona ermesi nedeniyle kurban kesip tekneyle denize açıldı. Kdz. Ereğli ilçesinde balıkçılar bu gece sona erecek olan av yasağı öncesinde Bozhane Limanı'nda düzenlenen törende Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve başkan yardımcıları ile bir araya geldi. Balıkçılarla tek tokalaşan Başkan Uysal kendilerine bol kazançlı bir av mevsimi diledi. Başkan Uysal törende balıkçılara hitaben yaptığı konuşmasında “İnşallah bu akşam 'Vira Bismillah' diyeceğiz. Sizlere bol ve bereketli bir av mevsimi geçirmenizi rabbimden niyaz ederim. En çokta avlanma mevsimi sırasında şuna dikkat etmenizi isterim; Rabbim baş ağrısı dahi vermesin. Hiçbir sıkıntınız olmasın. Kazasız belasız, mutlu, bol ve bereketli bir av sezonu geçirmenizi dilerim” dedi. Başkan Uysal ayrıca balık avlanma mevsiminde balıkçılarla bir gece kendisinin de balığa çıkacağını, gece boyunca kendileri ile birlikte olup yaşadıkları sıkıntıları yakından görmek istediğini dile getirdi. Uysal'ın konuşmasının ardından balık sezonunun açılması nedeniyle kurban kesildi. Emekli imam hatip Ali Aksoy tarafından yapılan duanın ardından Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz. Ereğli su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz ve balıkçılar ile birlikte balıkçı teknesi ile denize açıldı. Başkan Uysal, balıkçı teknesinde Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz'dan bilgiler alırken, balıkçılık mesleğinin çok zor olduğunu ifade etti. Teknede bulunan balıkçılar ise balık ağlarında son hazırlıkları yaptı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >