Visa kredi kartı olanlar dikkat: Her an hacklenebilirsiniz

Sadece visa kredi kartları değil, internet alışverişleri de tehlikede. Hackerlar kredi kartlarının tüm bilgilerini 6 saniye gibi çok kısa bir sürede ele geçirebiliyorlar.

Newcastle Üniversitesi araştırmacılarının yayınladığı sonuçlara göre, Visa kredi kartlarının numarasını, son kullanma tarihini ve güvenlik kodunu (CVV numarası) hacklemek altı saniye gibi kısa bir sürede mümkün. Bunun için yapılması gereken şey, sadece hızlı bir tahmin sistemi kullanmak.

Hackleme nasıl gerçekleşiyor
Dağıtık tahmin saldırısı adı verilen yöntemle, kartlara ait özel bilgiler tahmin edilip, bu tahminler eş zamanlı olarak yüzlerce farklı sitede deneniyor. Yüzlerce botu aynı anda çalıştıran saldırı, Visa'nın ödeme altyapısında herhangi bir alarmın çalmasına sebep olmuyor. Mastercard ağında ise on tahminden sonrasına izin verilmiyor. Bu açıdan daha güvenli bir altyapı sunan MasterCard, tahmin saldırıları gerçekleşmeye başladığında bunu tespit edip, ödeme işlemini bloklayabiliyor.

Güvenlik konusunda yeni bir adımı bugün duyuran Mastercard, mağaza içi veya online alışverişlerdeki bir ödeme işleminin sahte olup olmadığına yönelik kapsamlı karar verebilmeyi sağlayan ve dolandırıcılığı tespit etmeye yarayan Decision Intelligence adlı ürününü tanıttı. Mastercard'ın sunduğu bu çözüm, yapay zeka teknolojisi kullanarak sahte işlemleri tespit ederken yanlışlıkla reddedilen işlem adetini de azaltmayı hedefliyor.



Kaynak: Webrazzi





Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >