Vodafone açıkladı: İnternet paylaşımı için ücret alınmayacak

Vodafone hotspot
Vodafone hotspot

Dün Turkcell'in 'mobil internet paylaşımı için ek ücret talep etmesinin' ardından Vodafone ve Türk Telekom'un kararları merak edilmişti. Konuyla alakalı açıklama yapan Vodafone, internet paylaşımından kota fark etmeksizin hiçbir ek ücret alınmayacağını duyurdu.

Yeni yılla birlikte hem sabit hem de mobil internet ücretlerinde değişiklikler söz konusu. Şu anda Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bazı operatörlerin kullandığı ücretli hotspot sistemi, Turkcell ile Türkiye için de geçerli oluyor. Yani artık yeni yılla birlikte Turkcell kullanan ve mobil internetini paylaşan kişiler ay sonunda faturaya ek bir ücret daha ödemek zorunda kalıyor.

Turkcell, konuyla alakalı birkaç gün önce müşterilerine mesaj göndermiş ve konuya dair bilgilendirme yapmıştı. Mesajın tüm içeriği şu şekilde:

  • 15 Ocak 2019 itibariyle, Bireysel ve Kurumsal faturalı ses hattı abonelerimiz aylık sadece 9 TL‘ye ek hiçbir işlem yapmadan paketlerindeki/tarifelerindeki interneti yurt içindeki diğer cihazlarıyla veya sevdiklerinin cihazlarıyla paylaşabilirler.

Vodafone, hotspot yani internet paylaşımı için kullanıcılardan ekstra ücret talep etmeyecek.
Vodafone, hotspot yani internet paylaşımı için kullanıcılardan ekstra ücret talep etmeyecek.

Vodafone'da ek ücret yok!

Bu noktadan sonra diğer operatörlerin durumu da fazlasıyla merak edilmeye başlandı. Yani Türk Telekom ya da Vodafone'da benzer sistemin uygulanıp uygulanmayacağı sorgulanmaya başlandı. Vodafone, yaptığı yeni bir açıklamayla soru işaretlerini ortadan kaldırdı. Şirket, hotspot yani internetpaylaşımı için müşterilerden ek bir ücret talep edilmeyeceğini doğruladı. Şimdi ise sırada Türk Telekom var. Bakalım operatör nasıl bir yol izleyecek...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >