Volkswagen'den Türkiye'ye kuracağı fabrikayla ilgili yeni açıklama

Volkswagen: Üretim tesisi için şu an beklemedeyiz ama Türkiye dışında yeni bir yer arayışı içinde de değiliz.
Volkswagen: Üretim tesisi için şu an beklemedeyiz ama Türkiye dışında yeni bir yer arayışı içinde de değiliz.

Alman otomotiv devi Volkswagen'den Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Manisa’da fabrika kurulması planının askıya alınmasına ilişkin yeni bir açıklama geldi. Fabrikanın üretim birimi yöneticisi Andreas Tostmann, Volkswagen’in Türkiye’ye yeni bir araç fabrika kurma planının askıda olduğunu ve alternatif yerleri şu anda değerlendirmediklerini belirtti.

Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı'ndan dolayı Alman basınında çıkan haberler markanın Türkiye’deki yatırımını erteleyeceği hatta iptal edeceği yönündeydi. Ancak basında çıkan bu haberlere kesin bir açıklama gelmemişti. Türkiye tarafından yapılan resmi açıklamalarda markanın bu yatırımın yerini değiştirmeyeceği söyleniyordu. Reuters’ın haberine göre Bugün Volkswagen Üretim Sorumlusu Andreas Tostmann konuyla alakalı açıklamalarda bulundu. Tostmann, “Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Türkiye’ye kurulması planlanan üretim tesisi için şu an beklemedeyiz ama yeni bir yer arayışı içinde de değiliz” dedi.

15 Ekim'de planlar askıya alınmıştı

Volkswagen 15 Ekim’de yaptığı açıklamada Türkiye’nin Suriye’deki askeri operasyonuna yönelik uluslararası eleştirilerin ardından Manisa’da bir otomobil fabrikası kurma kararını ertelediğini söylemişti. Tostmann telefon üzerinden gazetecilere yaptığı açıklamada “Gelişmeleri izliyoruz. Türkiye için planlar şu anda askıda. Aktif bir şekilde alternatif yerleri değerlendirmiyoruz” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >