Volkswagen'in Türkiye hamlesi: Otomobiller ülkemizde üretilecek

Volkswagen, dünyanın en büyük otomotiv şirketleri arasında yer alıyor.

Almanya’nın en büyük otomotiv şirketleri arasında gösterilen Volkswagen’in kısa bir süre içerisinde Türkiye’de üretim yapmaya başlaması bekleniyor…

Otomotiv sektöründe her geçen gün artarak ilerleyen gelişmeler ve markalar arasındaki otonom ile elektrikli araç yarışı sonucunda yeni ortaklıklar gündeme gelmeye devam ediyor. Tesla ile bir rekabete hazırlanan Alman otomobil devi Volkswagen, bu rekabet için yeni plan ve projeler üretmeye başlamış durumda.

Volkswagen, üretim tesis ve fabrikalarını sürekli olarak yenilemeye gayret ediyor.
Volkswagen, üretim tesis ve fabrikalarını sürekli olarak yenilemeye gayret ediyor.

Tesla ile rekabette ‘fiyat avantajı’

Şirket cephesinden sızan son bilgilere göre Volkswagen, kısa bir süre içerisinde elektrikli otomobillerini 20 bin Euro değerinin aşağısında bir fiyata satarak Tesla’nın sattığı araç sayısından daha fazla araç satmayı amaçlıyor. Volkswagen’in pil hücresi üretimi için SK Innovation ve Ford ile görüşme halinde olduğu da biliniyor.

Volkswagen ve Ford’un ortaklığını ifade eden illüstrasyon.
Volkswagen ve Ford’un ortaklığını ifade eden illüstrasyon.

Maliyetlerin aşağı inmesi temel amaç

Ford ve Volkswagen arasında oluşturulacak yeni bir ortaklık için uzun süredir görüşmeler yapıldığı biliniyor. İki şirket tarafından da sızan bilgilere göre ABD’li Ford ve Alman Volkswagen’in elektrikli ve otonom otomobillerini birbirlerinin fabrikalarında üretmeyi hedefliyor. Bu yolla otomotiv devleri, araç maliyetlerini aşağı çekerek daha düşük fiyatlara araç satabilmeyi mümkün kılmaya çalışacak.

Tüm bu bilgiler üzerine Volkswagen’in Hannover fabrikasında gerçekleştirilen T6 Transporter’ın üretiminin, Ford Otosan’ın üretildiği Gölcük fabrikasına kaydırılabileceği ifade ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >