Volvo, ilk elektrikli tırını tanıttı

Volvo
Volvo

2010'dan beri elektrikli otobüs satışı gerçekleştiren Volvo Trucks, ilk elektrikli tırını resmen duyurdu. Çöp toplama ve şehir içi taşımacılıkta kullanılacak araç, 1-2 saatte şarj olabilen bataryasıyla 300 kilometre menzil sunacak.

Sekiz senedir elektrikli otobüs piyasasında faaliyet gösteren ve şimdiye kadar dört binin üzerinde aracın dünya çapında operasyonlara entegre edilmesini sağlayan Volvo Trucks, nihayet elektrikli tır sektörüne de giriş yaptı.

En küçük tır modeli FL'nin elektrikli versiyonunu üreten Volvo, araca 425 Nm tork üretip 250 beygir güce ulaşabilen bir elektrik motoru, iki ileri şanzuman ve 100-300 kW arası büyüklüklerde değişen hızlı şarj destekli lityum batarya yerleştirmiş. 300 kilometreye kadar menzil sunabilen 16 ton ağırlığındaki tır, 150 kW hızlı şarj sistemleriyle 1-2 saatte tam kapasiteye ulaşabilecek.

Tesla Semi'ye rakip olacak

Şehir içi taşımacılık ve çöp toplama çalışmaları için kullanılması öngörülen Volvo FL Electric, İsveçli şirketin elektrikli tır planlamasında ilk ayağı oluşturuyor. İlerleyen dönemde müstakil bir elektrikli tır platformu geliştirmek isteyen sektör devi, Tesla Semi ve Daimler'in benzer vasıtalarıyla rekabete girecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >