WhatsApp çöktü ve BİP kesintisiz hizmete devam etti

Turkcell BİP.
Turkcell BİP.

Son dönemlerde WhatsApp'ta yaşanan problemler can sıkabiliyor. İşte bu noktada kullanıcıların birçoğu alternatif uygulamalara yöneliyor. Bunlar arasında en başarılılarından biri ise BİP. Turkcell'in yerli mesajlaşma uygulaması BİP, WhatsApp çökmesine karşın kesintisiz olarak hizmete devam etti. Ayrıntılar haberimizde:

Birkaç saat önce Facebook ekosistemindeki sosyal ağlar ve anlık mesajlaşma uygulamalarında bir kesinti yaşandı. Kullanıcılar bu süreçte Facebook, Instagram ve WhatsApp'a hiçbir şekilde erişemedi.

Sık aralıklarla yaşanan bu problem, aslında kullanıcıların alternatif uygulamalara yönelmesini sağlıyor. Facebook ve Instagram'ın pek bir alternatifi olmasa da aslında BİP aslında bu tip durumlarda WhatApp'ın bizzat rakibi olabiliyor.

BİP, mobil uygulama haricinde BİP WEB sayesinde bilgisayar üzerinden de kullanılabiliyor.
BİP, mobil uygulama haricinde BİP WEB sayesinde bilgisayar üzerinden de kullanılabiliyor.

BİP kesintilerden etkilenmiyor

Facebookekosisteminde yaşanan bu tip teknik problemler, yerli mesajlaşma uygulaması BİP'i etkilemiyor. Haliyle bu süreçte birçok kişini BİP üzerinden iletişime geçtiği söylenebilir.

Tamamen Türk yazılım geliştiricilerinin tasarladığı mobil uygulama BİP, mevcut metin mesajlaşmanın dışında 10 kişiye kadar aynı anda görüntülü görüşme de sağlıyor. Böylece özellikle farklı bölgelerde bulunan kullanıcılarla grup görüntülü görüşme yapılabiliyor.

BİP şu anda Google Play ve App Store'dan toplamda 36.1 milyon kişi tarafından indirilmiş durumda. Bunların 11.5 milyonu aktif olarak BİP tercih ediyor. Aynı zamanda toplamda 5 milyonu aşkın kullanıcının da yurt dışında bu uygulamayı tercih ettiğini belirtmek gerekiyor.

Google Play (BİP)
App Store (BİP)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >