WhatsApp hikayeleri Facebook ve Instagram'da paylaşılabilecek

Arşiv
Arşiv

WhatsApp'ta paylaşılan hikayelerin daha çok kişiye ulaşması için bir dizi test yapan Facebook, kullanıcıların paylaştığı bu içeriklerin Facebook, Instagram ve Messenger'da da görüntülenmesini sağlaması üzerine yeni çalışmalarına devam ediyor.

İlk olarak Instagram'da uygulanmaya başlanan 'hikayeler' kullanıcılardan büyük ilgi görmüş, şirket de Facebook, Messenger ve WhatsApp'a da bu özelliği taşımıştı. Ancak 'hikayeler' WhatsApp'ta beklenen ilgiyi görmedi ve kullanıcılar hikayelerini daha çok Instagram'dan paylaşmaya devam etti.

İçerik birden fazla platformda paylaşılabilecek

WhatsApp'ta paylaşılan hikayelerin daha çok kişiye ulaşması için bir dizi test yapan Facebook, kullanıcıların paylaştığı bu içeriklerin Facebook, Instagram ve Messenger'da da görüntülenmesini sağlamaya çalışıyor. Geliştirme çalışması tamamlandığında ve bu özellik kullanıma açıldığında Instagram'da olduğu gibi hikaye paylaşırken seçenekler çıkacak ve istenildiği taktirde içerik birden fazla platformda paylaşılabilecek.


WhatsApp'ın henüz test aşamasında olan bu özelliğini denemek isteyen Android kullanıcılarının Google Play Store üzerinden WhatsApp sayfasının en altında bulunan 'Test Kullanıcısı Ol' butonuna tıklayarak WhatsApp Beta'ya geçiş yapması gerekiyor.

  • ● WhatsApp'ta Durum reklamlarının 2020 itibariyle hayata geçirileceği doğrulandı.
  • ● Böylece kullanıcıların karşısına WhatsApp'ın standart arayüzünde olduğu (Instagram Hikâyeler'dekine benzer şekilde) gibi tam boy reklamlar çıkacak.
  • ● Reklamlarla ilgili daha kapsamlı bilgiye sahip olmak isteyenlerin ekranı yukarı kaydırmaları gerekecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >