WhatsApp kan kaybediyor, yerli uygulama BiP ise yükselişte

Arşiv
Arşiv

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp kullanıcılarına zorunlu tuttuğu veri sözleşmesi sonrası kaç kullanıcı kaybettiğini açıklamıyor ancak yalnızca İngiltere'de en çok indirilen uygulamalar arasında 8'inci sıradan 23'e geriledi. Öte yanda 65 milyondan fazla indirmeye ulaşan BiP'in yurt dışındaki kullanıcı sayısı 8 milyona yaklaştı.

Dünya genelinde 2 milyar kişi tarafından kullanılan WhatsApp, alınan güncelleme kararı sonrası kan kaybetmeye devam ediyor.


Guardian'da yer alan habere göre popüler mesajlaşma uygulaması kullanıcılara zorunlu tutulan yeni güncellemenin ardından milyonlarca kullanıcısını rakiperine kaptırdı.

İngiltere'de parlamento komitesinden yapılan açıklamalara göre Signal 7,5 milyon, Telegram ise 25 milyon yeni kullanıcı kazandı. İki mesajlaşma uygulaması da yeni kullanıcılarını Ocak ayının ilk üç haftasında getirdi.

WhatsApp kaç kullanıcıyı kaybettiğini kesin olarak açıklamıyor. Ancak İngiltere verilerine bakıldığında WhatsApp en çok indirilen uygulamalar sırasında 8'den 23'e geriledi.

BiP'te son durum nedir?

Toplamda 65 milyondan fazla indirilen BiPyurt dışındaki yeni kullanıcı sayısı ise 8 milyona yaklaştı. Son günlerde kullanıcılardan gelen yoğun talep üzerine Platform tüm dünya çapında uygulama marketlerinde ‘Ücretsiz En Popüler’ ve ‘Trend Olanlar’ kategorisinde hızla en üst sıralara tırmanmaya devam ediyor. Aralarında Bahreyn, Bangladeş, Katar, Pakistan, Suudi Arabistan ve Umman’ın bulunduğu ülkelerde en çok tercih edilen uygulama olarak bir numaraya yükseldi.

WhatsApp'ın zorunlu tuttuğu güncelleme


Facebook'un sahibi olduğu WhatsApp kullanıcılara dair verilerine ilişkin bir güncelleme yaptı. Şirket ilk olarak 8 Şubat itibariyle yeni güncellemeye onay vermeyenlerin WhatsApp'ı kullanamayacağını belirtti. Başta Hindistan olmak üzere bu karar milyonlarca kullanıcının tepkisini çekti. Şirket yeni gelişmeleri kullanıcılara daha iyi anlatabilmek amacıyla onay tarihi 15 Mayıs'a erteledi.

WhatsApp işletme hesaplarıyla iletişime geçen kullanıcıların verilerin işleneceğini duyurmuştu. Şirket kişisel konuşmaların görülmeyeceğini ancak işletmelere kullanıcılarını daha iyi tanıma şansı verileceğini aktarmıştı.

Şirket gelen tepkiler sonrası yaptığı açıklamalarda kişisel iletişimde uçtan uca şifrelemenin devam edeceğini belirtse de kullanıcı kaybetmeye devam ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >