WhatsApp kullanıcılarının dikkatine: Tek videoyla mesajlarınız okunabilir

WhatsApp'taki yeni güvenlik açığında kullanıcıların mesajları tehlike altında.
WhatsApp'taki yeni güvenlik açığında kullanıcıların mesajları tehlike altında.

Hemen hemen herkesin kullandığı SMS dönemini rafa kaldıran WhatsApp'ta kullanıcılar büyük bir tehlikeye maruz kalabilir. Özel olarak hazırlanan MP4 formatındaki videolar cihazlara gönderiliyor. Videonun açılması ile birlikte WhatsApp’ın CVE-2019-11931 isimli yeni güvenlik açığı devreye giriyor ve kullanıcıların mesajları bu video sayesinde okunabiliyor.

WhatsApp'taki güvenlik açığı kullanıcıların gündemini meşgul ediyor. Güvenlik araştırmacıları, uygulamadaki açığın iOS ve Android üzerinde de tetiklenebileceğini ve hedef cihazdaki WhatsApp uygulamasını çökertebileceğini ifade etti. Açık aynı zamanda hackerların uzaktan komut çalıştırmasına da olanak tanıyor.

Güvenlik açığı sadece mobilleri etkilemiyor

Independent'daki habere göre; Güvenlik açığı sadece mobil platformları değil, Windows için WhatsApp uygulamasını da etkiliyor. WhatsApp’ın kurumsal kullanıcılar için sunduğu WhatsApp Business da bu açığın etkisi altında.

Bu açıktan etkilenmemek için ne yapmak gerekiyor?

Facebook, bu açığı ortadan kaldırmak için tüm platformlar için güncelleme yayınladı. Siber güvenlik uzmanları bu açıktan etkilenmemek için uygulamalarının güncel olup olmadığını kontrol etmeniz gerektiğinin altını çiziyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >