WhatsApp, uygulama üzerinden kredi için çalışmalara başladı

WhatsApp
WhatsApp

Artık mesajlaşma, görüntülü konuşma yani kısaca sosyalleşmenin dışına taşan WhatsApp, ödeme sistemlerini geliştirmeye devam ediyor.

Son haberler, şirketin Hindistan'da 'uygulama üzerinden kredi' imkanı için bankalarla çalıştığını gösteriyor.

Hindistan'da şu anda Paytm başta olmak üzere Google Tez gibi önemli rakipler olsa da WhatsApp, ülke çapındaki 400 milyon kullanıcısına fazlasıyla güveniyor.

Facebook'un sahibi olduğu WhatsApp, uzunca bir süredir 'ödeme sistemleri' üzerinde çalışıyor. Bu kapsamda 100'lerce kişiyi işe alan şirket, uygulama üzerinden paragönderimi ve benzeri mobil teknolojilere odaklanıyor. Öncelikle Hindistan'da test edilen bu özellikler arasına bir yenisi daha ekleniyor. WhatsApp, milyonlarca kullanıcıya erişen diğer uygulamalara örnek olacak şekilde kredi sistemi için çalışmalara başladı.

WhatsApp, her güncellemeyle mesajlaşma / sosyalleşme dışında kullanıcılara yepyeni özellikler sunmaya devam ediyor.
WhatsApp, her güncellemeyle mesajlaşma / sosyalleşme dışında kullanıcılara yepyeni özellikler sunmaya devam ediyor.

Tüm servisleri bir araya getirmek istiyor

WhatsApp, Facebook tarafından satın alındıktan sonra aslında mesajlaşma uygulamasının dışına çıkacak kadar bol özellikle güncellendi. Basit bir mesajlaşma uygulamasının ötesinde özellikler sunan WhatsApp, yeni özellikleri öncelikle yüz milyonlarca kullanıcısının yer aldığı Hindistan'da deniyor.

Her güncellemeyle yepyeni özellikler kazanmaya devam eden WhatsApp, bu noktada aslında amaç tüm servisleri bir arada sunmak. Yani mesajlaşma ve sosyalleşmenin dışında para transferi ve kredi gibi para / nakit işlemlerinin de buradan gerçekleşmesi hedefleniyor.

Hindistan'da WhatsApp'ın ödeme özelliği 1 milyon kişi tarafından kullanılıyor.

WhatsApp'ın şu anda Hindistan'daki bankalarla görüşmeler yaptığı biliniyor.
WhatsApp'ın şu anda Hindistan'daki bankalarla görüşmeler yaptığı biliniyor.

Uygulama son olarak kullanıcılara kredi vermek için çalışmaları başlattı. Daha önce birçok farklı şekilde detaylarını paylaştığımız kişiden kişiye para transferi özelliği bu kapsamda önemli adımlardan biriydi. Şimdi ise çıta biraz daha yükseltiliyor. WhatsApp, kredi verme sistemi için Hindistan'daki bankalarla gerekli yasal prosedürleri ve anlaşmaları yerine getirmeye çalışıyor.

WhatsApp’ta kota tasarrufu nasıl yapılır?

Ajit Mohan isimli Facebook yetkilisinin Hindistan'daki bu çalışmalarda aktif görev aldığı belirtiliyor. Ayrıca Hindistan'da WhatsApp'ın az önce bahsettiğimiz ödeme özelliğini kullanan 1 milyonu aşkın kişi olduğu da bilgiler arasında. Hindistan'da Google Tez, Paytm ve PhonePe gibi bu ödeme alanda isim yapmış servisler var. Fakat WhatsApp bu noktada ülkedeki 400 milyon kullanıcısına epey güveniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >