WhatsApp yakında 8 kişiye kadar görüntülü görüşmeleri destekleyecek

WhatsApp video görüşme.
WhatsApp video görüşme.

WhatsApp'ın beta testleri, 4 kişilik görüntülü sohbet limitinin yakında 8 kişiye çıkarılacağını gösteriyor.

Böylece pandemi nedeniyle sosyalleşme aracı olarak görüntülü görüşmeleri tercih edenlerin WhatsApp'ı daha sık kullanması amaçlanıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle 'sosyal izolasyon' gereği evlerinden çıkamayan milyonlarca kişi 'sosyalleşmek' için video konferans uygulamalarını tercih ediyor. Bu süreçte en fazla yükseliş yapan video konferans uygulaması ise Zoom. Ama uygulama hakkında kullanıcıların güvenlik endişeleri artmaya devam ediyor. Üstelik, sanılanın aksine Zoom'a altenatif çok fazla görüntülü görüşme uygulaması var. Yani aslında Zoom'a mahkum değilsiniz.

WhatsApp, görüntülü görüşmeler için 4 kişilik olan sınırı esneterek 8 kişiye çıkarıyor.
WhatsApp, görüntülü görüşmeler için 4 kişilik olan sınırı esneterek 8 kişiye çıkarıyor.

Tabii bu noktada uygulamaları kişisel kullanım ya da kullanımı şeklinde de ikiye ayırabiliriz. Eğer iş gereği masaüstü ya da web sürümü kullanmak zorundaysanız Skype, Cisco Webex, Starleaf, Jitsi Meet ve Whereby gibi uygulamalara yönelebilirsiniz.

Görüntülü görüşme için bu süreçte en fazla tercih edilen uygulamalardan biri de Skype.
Görüntülü görüşme için bu süreçte en fazla tercih edilen uygulamalardan biri de Skype.

Ama doğrudan mobiluygulamavasıtasıyla görüntülü görüşmeyi yeterli bulanlar için WhatsApp, Instagram bile çoğunlukla iş görüyor. Hatta WhatsApp, içinde bulunduğumuz ve hemen herkesin görüntülü görüşme yaptığı şu günlerde 'video görüşmelerdeki' 4 kişi sınırını 8 kişiye çıkarılıyor. Böylece aynı anda 4 değil, 8 kişiye kadar görüntülü görüşme yapılabiliyor. Özellik şu anda beta aşamasında ama önümüzdeki süreçte tüm kullanıcılar için aktif edilecek.

Öncelikle WABetaInfo tarafından bildirildiği gibi şirket bu özelliği tüm dünyada iOS için 2.20.50.25, Android için de 2.20.133 sürümlerinde sunuyor. Twitter'daki birkaç kullanıcı ise özellikten şu anda da yararlanabildiklerini belirtiyor.

Eğer daha fazla kullanıcıyla görüntülü görüşme yapmak istiyorsanız Google Duo gibi yine ücretsiz olarak sunulan alternatiflere yönelenebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >