WhatsApp yakında gönderilen medya içeriklerini otomatik olarak silebilir

WhatsApp
WhatsApp

WaBetaInfo'da paylaşılan bilgilere göre WhatsApp şu anda gönderilen medya içeriklerini otomatik silmeye yarayan bir özellik üzerinde çalışıyor.

Bu sayede fotoğraf ve videolar belirli süre sonunda WhatsApp'tan kaybolmuş olacak.

WhatsApp, hem web hem de mobil uygulamaları için yepyeni özellikleri test etmeye devam ediyor. WhatsApp Web üzerindeki biyometrik tarama özelliği buna dahil. Böylece mobil uygulamayla web tarayıcıyı bağlamak için parmak izi taraması yapmak gerekiyor. Şu anda test aşamasındaki özelliğin güvenlik konusunda önemli bir fayda sağlaması bekleniyor.

Çok konuşulan ve uzun süredir beklenen diğer özellik ise çoklu hesap desteği. İlk etapta kapalı beta kapsamında test edilmeye başlanan ve ardından beta sürecine geçilen çoklu hesap sisteminin de yine yakında uygulamaya eklenebileceğini belirtmek gerekiyor. Böylece WhatsApp'ta aynı anda 4 cihaz aktif olabiliyor. Bu cihazlar arasına telefon, bilgisayar ve tablet de dahil elbette.

Özelliğin ne zaman hayata geçeceği ise şimdilik belli değil.
Özelliğin ne zaman hayata geçeceği ise şimdilik belli değil.

Gelelim yeni özelliğe... Bu kez de WhatsApp'ta gönderilen medya içerikleriyle ilgili çeşitli düzenlemeler test ediliyor. Bu sistem, gönderilen fotoğraf ve videoların belirli süre sonrasında otomatik olarak silinmesini sağlıyor.

Yani aslında medya dosyaları siz herhangi bir müdahale yapmadan kendiliğinden silinmiş oluyor. Şu anda son sürüme ulaşmadan bu özelliğin uygulamaya eklenip eklenmeyeceği bilinmiyor. Ayrıca benzer şekilde özelliğin tam olarak hangi amaçla kullanılabileceği de net değil.

Fakat kullanıcıların WhatsApp'tan bir süredir 'otomatik silinen fotoğraf ve videolar' özelliğini beklediği biliniyor. Sistemin ne şekilde şekilleneceğini hep beraber göreceğiz. Bu bilgiler hemen her zaman olduğu gibi WaBetaInfo tarafından sızdırıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >