WhatsApp'a 2020'de eklenmesi beklenen 3 özellik

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp, güncellemelerle yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Yenilikler bu yıl olduğu gibi 2020'de de devam edecek

Karanlık mod, görsel doğruluğu ve kaybolan mesajlar bunlardan bazıları. Ama kapsam çok daha geniş

İki milyara yaklaşan kullanıcı sayısıyla dünyanın en fazla tercih edilen iletişim uygulaması WhatsApp, güncellemelerle yepyeni özellikler sunmaya devam ediyor. Yeniliklerin önümüzdeki yıl da devam edeceği ortada. Üstelik uygulamaya eklenecek özelliklerin birkaçı şimdiden netleşmiş durumda.

Karanlık mod

2020'nin ilk aylarından itibaren karanlık modun WhatsApp için aktif olması bekleniyor.
2020'nin ilk aylarından itibaren karanlık modun WhatsApp için aktif olması bekleniyor.

Karanlık mod artık hemen her uygulama ve işletim sistemiyle özellikle son bir yılda karşımıza fazlasıyla çıkıyor. Yeni yılda WhatsApp için de gerçek olması bekleniyor. Yani şu an için 2020'de WhatsApp'a dair en fazla konuşulan özelliklerden biri karanlık mod. Şu anda test aşamasındaki özelliğin yeni yılın ilk aylarıyla hayata geçmesi bekleniyor.

Göz yorgunluğunu azaltıyor.

Karanlık modun ana çıkış noktası göz yorgunluğunu azaltmak. Ekrandan yayılan bembeyaz ışık özellikle karanlık ortamlarda gözleri fazlasıyla rahatsız ediyor. Bu noktada karanlık modun faydası büyük. Karanlık mod ek olarak AMOLED ekranlı telefonlarda batarya tasarrufu da sağlıyor.

Görsel doğruluğu

Diğer bir özellik görsellerle alakalı. WhatsApp, uygulama üzerinden paylaşılan görselleri Google'da hızlıca aramayı sağlayacak gibi görünüyor. Böylece kişisel ya da grup sohbetlerinde paylaşılan fotoğraflar Google'da hızlıca aranabiliyor.

Kaybolan mesajlar

Kaybolan mesajlarda 1 saat, 1 gün, 1 hafta, 1 ay ve 1 yıl seçeneklerinin yer alması bekleniyor.
Kaybolan mesajlarda 1 saat, 1 gün, 1 hafta, 1 ay ve 1 yıl seçeneklerinin yer alması bekleniyor.

Son olarak diğer bir özellik de kaybolan mesajlar. Bu sene fazlasıyla duyduğumuz kaybolan mesajlar, belirli süre sonunda mesajların otomatik olarak silinmesini sağlıyor. Şu ana kadar sızan ekran görüntülerinde 1 saat, 1 gün, 1 hafta, 1 ay ve 1 yıl olmak üzere 5 farklı seçenek var.

Bu özellikler şu anda yıl başından itibaren aktif edilecek gibi görünüyor. Daha sonraki süreçte yeni sürprizlerle de karşılaşacağız.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >