WhatsApp'ın geri adım attığı gerçek mi?

Arşiv
Arşiv

Twitter ve birçok mecrada CNN kaynak gösterilerek WhatsApp'ın geri adım attığı iddia edildi. Ancak iddialar gerçeği yansıtmıyor. WhatsApp tarafından kullanıcılara gönderilen yeni gizlilik sözleşmesinin geçerliliği devam ediyor. 8 Şubat tarihine kadar WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesini kabul etmeyen kişiler uygulamayı kullanmaya devam edemeyecek.

Sosyal medyada viral olan iddiaların ABD merkezli CNN'in kaynak gösterilmesi, bilgiye olan inanırlığı pekiştirdiği için iddialar hızlı bir şekilde viral oldu. Ancak ne CNN ne de WhatsApp tarafında bu bilgiyi doğrulayacak bir açıklama henüz mevcut değil.

Facebook'un WhatsApp için aldığı bu kararın geri dönüşü şimdilik oldukça zor görünüyor. Çünkü şirket, zaten 2016 yılından bu yana kullanıcılardan veri topluyor, bu verileri hedefli reklamcılık sistemi için kullanıyordu. 2021 itibarı ile değişen tek şey, kullanıcıların onayını istemesi oldu. Peki Facebook, zaten yaptığı bir faaliyet için neden kullanıcılardan onay almak zorunda kaldı? Bu da ABD başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde onaylanan yeni yasalarla ilişkili bir durum. Devletler, artık kullanıcı verilerinin bilgileri olmadan ve açık şekilde onayları alınmadan işlenmesine izin vermeyecek hukuki önlemler alıyorlar.

WhatsApp'tan gizlilik sözleşmesi ile ilgili açıklama

WhatsApp, güncellenen ve uygulamanın kullanımına devam edilmesine yönelik 8 Şubat'a kadar onaylanması gereken gizlilik sözleşmesiyle ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "WhatsApp olarak insanların uygulama üzerinden alışveriş yapmalarını ve işletmelerden destek almalarını kolaylaştırmak istiyoruz. Şeffaflığı daha da artırmak ve işletmelerin WhatsApp üzerinden müşterileriyle iletişimlerine yardımcı olmak adına, gizlilik politikamızı güncelliyoruz. Bu sayede, işletmeler ana şirketimiz Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alma seçeneğine sahip olabilecekler. Bu güncelleme, WhatsApp’ın Facebook ile veri paylaşımını değiştirmiyor. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar insanların arkadaşlarıyla veya aileleriyle özel olarak nasıl iletişim kurduğunu etkilemiyor. Gelecek ay boyunca kullanıcılarımızın gözden geçirmelerine süre tanımak adına yeni politikamızı şimdiden WhatsApp aracılığıyla paylaşıyoruz." denildi.

  • GZT artık BiP'te!👇
  • BiP'e son 48 saatte 2 milyonu aşkın kişi katıldı, biz de GZT olarak WhatsApp kullanımına son vererek yerli ve milli olan BiP uygulamasına geçiş yaptık. BiP'te takipçilerimizi bekliyoruz, 'GZT' yazıp kanalımızı takip edin, tüm gelişmelerden anında haberdar olun.📲
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >