Whatsapp'ta virüs tehlikesi: Tüm kontrolü ele geçiriyor

Arşiv
Arşiv

Zorunlu güncelleme krizinin yankıları henüz bitmemişken Whatsapp kullanıcılarını yeni bir tehdit bekliyor. Yeni keşfedilen bir kötü amaçlı yazılımın, Whatsapp'ta bir reklam gibi görünerek yayıldığı ve Whatsapp kontrolünü ele geçirdiği belirtildi

Yeni WhatsApp virüsü ile ilgili açıklama yapan bir virüs programı araştırmacısı Lukas Stefanko, "Bu kötü amaçlı yazılım, alınan herhangi bir WhatsApp mesaj bildirimini kontrol ediyor ve kurbanın telefonundan diğer kullanıcılara yayılıyor" açıklamasını yaptı. Bu yazılım gelen bir mesaja otomatik olarak yanıt göndermeye programlanmış durumda.

Sabah'ta yer alan habere göre, bildirimlerin okunması için izin istemenin yanı sıra bu uygulama aynı zamanda arka planda çalışmak ve diğer uygulamaları kapatıp açmak için müdahaleci erişim talep ediyor. Bu, uygulamanın cihazda çalışan diğer uygulamaları kendi penceresiyle kaplayıp kimlik bilgilerini çalmak için kullanılabileceği anlamına geliyor.

Bu, Android'in hızlı yanıt işlevini destekleyen diğer mesajlaşma uygulamalarına gelecekteki bir güncellemede potansiyel olarak genişletilebilecek bir özellik olduğu anlamına geliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >