Windows 10 Ekim güncellemesi dosyaları siliyor!

Windows 10
Windows 10

Microsoft'un birkaç gün önce yayınladığı Windows 10 Ekim güncellemesini yükleyen kullanıcılar dosyaların kendiliğinden silinmesinden şikayetçi. Detaylar haberimizde:

Uzun süredir beklenen Windows 10 Ekim güncellemesi birkaç gün önce aktif hale geldi. Yani şu anda isteyen herkes 'Windows 10 Güncelleme Yardımcısı' üzerinden indirme işlemini gerçekleştirip kurulumu tamamlayabiliyor.

Windows 10 Ekim güncellemesini yükleyen kullanıcılar dosyaların silinmesinden fazlasıyla şikayet ediyor.
Windows 10 Ekim güncellemesini yükleyen kullanıcılar dosyaların silinmesinden fazlasıyla şikayet ediyor.

Yeni güncelleme Windows 10 tarafında bir dizi özellik sunuyor. Bunlar arasında Your Phone, Bulut Pano, karanlık tema ve arama önizlemeleri dikkat çekiyor. Buna ek olarak ekran görüntüsü aracının yenilenmesi, Microsoft Edge iyileştirmeleri ve daha iyi bir HDR desteği gibi özellikler de sunuluyor. Ancak bu güncelleştirmeyi yükleyen bazı kullanıcılar dosyaların kendi kendine silindiği konusunda şikayetlerini dile getiriyor.

Windows 10 güncellemesi dosyaları siliyor!

Özellikle Microsoft forumlarında ve sosyal ağlarda çok fazla dile getirilen bu sorun, kullanıcıların hızla güncellemeden uzaklaşmasına sebep oluyor; ki bu durumda mantıklı olan da o. Yani dosya kaybetme pahasına Windows 10'un Ekim güncellemesini sisteme kurmaya gerek yok. Microsoft tarafından bir açıklama gelmedikçe kullanıcılara önerilebilecek en sağlıklı yöntem bu.

Güncellemeyi yükleyen kullanıcıların bir kısmı OneDrive'daki kişisel dosyaların senkronize edilmesiyle problem oluştuğunu söylüyor. Bu doğrultuda güncellemeyi yükleyen kullanıcıların ilk etapta OneDrive senkronizasyonunu kapatması da çözümler arasında yer alıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >