Xiaomi, akıllı telefon satışlarında Apple'ı geride bıraktı

Xiaomi
Xiaomi

Canalys adlı analiz firması 2021'in ikinci çeyreğine ait küresel akıllı telefon satışlarını gösteren raporunu yayınladı.

Rapora göre Xiaomi, Apple'ı geride bırakarak akıllı telefon satışlarında ikinci sıraya otururken zirvenin sahibi ise hâlâ Samsung.

Akıllı telefon sektöründe bulunan kızışma her geçen gün artarak devam ediyor. Apple, Samsung gibi dev firmalar güçlerini arttırmaya devam ederken bir taraftan da Çinli telefon üreticilerinin yükselişine tanıklık ediyoruz.

Canalys analiz firması yayınladığı son raporunda ise küresel akıllı telefon satışlarını ortaya koydu. Rapor 2021 yılının 2. çeyreğini kapsıyor. Rapora göre Çinli şirketler akıllı telefon sektöründe hızla büyümeye devam ediyor. Rapora baktığımızda Xiaomi, Apple'ı geçerek 2021 yılının ikinci çeyreğinde en çok akıllı telefon sevkiyatı yapan şirket oldu. Zirve değişmeyerek tekrardan Samsung'un oldu.

Son dönemlerde odağını fiyat/performans cihazlardan amiral gemisi modellerine kaydıran Xiaomi, çeyreklik dönemde yıllık bazda %83 gibi oldukça çarpıcı bir büyüme sergiledi. Bu büyüme ile Apple'ın önüne geçen şirket, mevcut durumda küresel akıllı telefon pazarının %17'sini elinde tutuyor.

Yaşanan bu artış, Xiaomi'yi küresel pazarda Samsung'un hemen arkasında 2. sıraya koyuyor. Yıllık bazda %15 büyüme kaydeden Samsung ise toplam pazarın %19'una hâkim durumda. Bu noktada Koreli üretici, pazardaki yerini yıllardır korusa da rakiplerinin her geçen gün güç kazandığı da aşikâr.

Xiaomi'nin hemen altında, üçüncü sıradaysa Apple yer alıyor. Pazarın artık demirbaşı haline gelen şirket, yıllık bazda yalnızca %1 oranında artış gösterse de küresel pazarın %14'üne sahip. Apple'ı ise her ikisi de %10'luk pazar payına sahip olan Çinli şirketler OPPO ve Vivo takip ediyor

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >