Xiaomi'nin Türkiye'deki fabrikasının açılış tarihi belli oldu

Arşiv
Arşiv

Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi, İstanbul Avcılar fabrikasının 29 Mart'ta açılışının gerçekleşeceğini açıkladı. Fabrika, iki bin kişiye istihdam sağlayarak yılda 5 milyon adet akıllı telefon üretim kapasitesine sahip olacak.

Xiaomi’nin Türkiye'de yapacağı üretim için faaliyete geçecek olan fabrikasının resmi açılış tarihi açıklandı. Buna göre Xiaomi ve partneri Salcomp’un, 2000 kişiye istihdam sağlayarak yılda 5 milyon adet akıllı telefon üretim kapasitesine sahip olacak İstanbul Avcılar fabrikasının açılışı 29 Mart 2021 tarihinde gerçekleşecek.

Xiaomi Türkiye'den açıklama

Xiaomi’nin Türkiye biriminden yapılan açıklamada, “Küresel teknoloji lideri Xiaomi ve akıllı dünyaya güç veren partneri Salcomp’un, 2000 kişiye istihdam sağlayarak yılda 5 milyon adet akıllı telefon üretim kapasitesine sahip olacak İstanbul Avcılar fabrikasının açılışı 29 Mart 2021 tarihinde gerçekleşecektir” denildi.

Açıklamada, 29 Mart’ta gerçekleştirilecek olan açılış törenine Xiaomi Global Başkanı Shou Zi Chew ile Salcomp Avrupa Direktörü David Chang'in de katılacağı ifade edildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank fabrikayı ziyaret etmişti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Xiaomi’nin akıllı telefon üretimi için test çalışmalarının devam ettiği İstanbul Avcılar’daki üretim tesisini geçtiğimiz günlerde ziyaret etmişti.

Fabrikadaki incelemelerinin ardından değerlendirmelerde bulunan Bakan Varank, “Özellikle global teknoloji firmalarının Türkiye’de akıllı telefon pazarına yatırım yapmaya başladıklarını daha önce konuşmuştuk. Tüm Türkiye’nin aslında merakla beklediği bir husustan bahsediyoruz. Xiaomi telefonlarının üretildiği ve önümüzdeki dönemde üretileceği Avcılar’daki fabrikayı ziyaret ediyoruz. Bildiğiniz gibi Xiaomi bir global teknoloji firması. Şu anda marka olarak dünyada en üst sıralara tırmanan, dünyanın en güçlü firmaları arasında yer alan Çin menşeli bir firma. İşte Xiaomi artık telefonlarını Türkiye’de üretmeye başlıyor” dedi

Kaynak: Habertürk

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >