Yaşadığını ispat etmek için imza topluyor: 2 bin 250 lira ceza ödedi

Mehmet Ali Koçak
Mehmet Ali Koçak

Sivas merkeze bağlı Karayün köyünde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan Mehmet Ali Koçak’ın başı ikametiyle dertte. Köyde yaşadığını ispat etmek için köylülerden imza toplayan Koçak, yetkililerden yardım bekliyor.

Sivas’ta 27 yıl Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde memur olarak görev yapan Mehmet Ali Koçak, emekli olduktan sonra kent merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Karayün köyüne yerleşmeye karar verdi.

Eşinden ayrılan iki çocuk babası Koçak, köyünün dışına bir çiftlik evi yaptı. İkametini de köye aldırmak için İl Nüfus Müdürlüğüne giden Koçak, çiftlik evinin kapı numarası olmadığı için ikametini buraya aldıramadı. Daha sonra başka bir eve ikametini aldırdı.

İkamet değişikliğinin mükerrer yapılıp yapılmadığını tespit için jandarma ekipleri muhtarla birlikte Koçak'ın evde bulunmadığı sırada eve gitti.

Jandarma ekiplerinin tutanağı düzeltmesini bekleyen Koçak, arılarını kış sezonunu geçirmeleri için Tokat’a götüremiyor.
Jandarma ekiplerinin tutanağı düzeltmesini bekleyen Koçak, arılarını kış sezonunu geçirmeleri için Tokat’a götüremiyor.

Evde kimsenin olmadığını gören ekipler tutanak tuttu. Tutulan tutanak sonucu 2 bin 250 lira para cezasına ödemek zorun kalan Koçak, daha sonra köyde aylık 100 liraya kiraladığı başka bir eve yerleşti.

Köyde yaşadığını ispat etmek içinde köylülerden imza da toplayan Koçak, ikamet sorunu yaşadığı için köyde yetiştirdiği arıları Tarım ve Orman Müdürlüğüne kayıt ettiremedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >