Yaşlı vatandaşı videoya çekmişti: Cezası belli oldu

80 yaşındaki İhsan Yavaşça'yı polis gibi davranarak videoya çekip, sosyal medyada paylaşan M.T.E. gözaltına alınmıştı
80 yaşındaki İhsan Yavaşça'yı polis gibi davranarak videoya çekip, sosyal medyada paylaşan M.T.E. gözaltına alınmıştı

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği hastaneye gitmek için dışarı çıkan yaşlı vatandaşı videoya çekerek paylaşan kişinin 15 gün evinden çıkmamasına hükmetti.

İhsan Amca'yı sıkıştırarak saygısızca mahcup eden ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanan M.T.E. isimli kişiye verilen ceza belli oldu.

Kendini polis olarak tanıtmıştı

Sosyal medyada yayılan görüntüde, kendisini polis olarak tanıtan bir genç, sokağa çıkma yasağını delen 65 yaş üzeri bir vatandaşa "Normalde sana ceza yazmam gerekiyor ama bu seferlik affediyorum" dedi. Yaşlı adam ise "Hastaneye geldim, otobüs almadı beni. Polise söyledim" yanıtını verdi. Videoyu çeken kişinin dalgacı tavrı, sosyal medya kullanıcılarının yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dahi tepkisini çekti.

Bakan Soylu ile görüştü

Tepkiler üzerine İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık'tan yapılan açıklamada "Dün hepimizi üzen görüntülere neden olan M.T.E., Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanıp hakkında işlem başlatıldı. Videoya çektiği İhsan amcamızı, kaymakamımız ziyaret ederek, bakanımız Süleyman Soylu ile telefonda görüştürdü. Amcamızdan bu münasebetsizlik adına özür diledik." ifadelerine yer verildi.

Cezası belli oldu

Yaşlı vatandaşın korkutulduğu videodaki kişiye haftada 2 gün huzurevini ziyaret etme cezası verildi. M.T.E. adlı gence ayrıca 15 gün elektronik kelepçe takılacak ve konutundan çıkamayacak

Bakan Gül sosyal medyadan duyurdu

Konuyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Adalet sistemimiz, evde kalmanın yalnız İhsan Amca'ya mahsus olmadığını anlaması için şüphelinin 15 gün konutundan çıkmamasına ve salgın riskinden sonra da büyüklerimizin kıymetini anlaması için huzurevi ziyareti yapmasına karar verdi" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >