Yaşlılara göre gençler sürekli hata yapıyor

Yaşlıların gözünden gençlerin yaptığı büyük hatalar.

Muhtemelen, kuşak farkı her çağın ortak sorunudur. Orta yaşı birazcık aşanlar, gençlerin neredeyse her yaptığında kusur bulur. Aslında bu bir kusur bulma yarışı değil; yalnızca deneyim göstergesidir. Elbette bu durumu gençlerin anlayabilmesi için kendilerinin de orta yaşı geçmesi gerekecek (!) İşte size yaşlıların, gençlerde buldukları kusurlar;
Eski toprak

                                    Orta yaşı geçeli epey olanlar için yeni nesil; zamanın kıymetini hiç bilmiyor. Onlara göre gençler, her şeyi çok hızlı yaşayıp, tüketiyor.
Eski toprak Orta yaşı geçeli epey olanlar için yeni nesil; zamanın kıymetini hiç bilmiyor. Onlara göre gençler, her şeyi çok hızlı yaşayıp, tüketiyor.
Konuşmayı biliyorlar mı?

                                    Teknolojinin son yıllardaki hızlı gelişimi, gençlerin de yaşamlarını derinden etkiledi. Gençler, boş zamanlarının büyük bölümünü sosyal medyada geçiriyor. Akşam olduğunda herkes bir araya geliyor ancak ortamda hiç kimse konuşmuyor. Herkes elindeki telefona ya da tablete gömülüyor. İşte böyle zamanlarda nineler, dedeler etraflarında olup biteni anlamaya çalışıyor. İşin ilginç tarafı ise bu alışkanlığı yeni nesil anne ve babaların da edinmiş olması.
Konuşmayı biliyorlar mı? Teknolojinin son yıllardaki hızlı gelişimi, gençlerin de yaşamlarını derinden etkiledi. Gençler, boş zamanlarının büyük bölümünü sosyal medyada geçiriyor. Akşam olduğunda herkes bir araya geliyor ancak ortamda hiç kimse konuşmuyor. Herkes elindeki telefona ya da tablete gömülüyor. İşte böyle zamanlarda nineler, dedeler etraflarında olup biteni anlamaya çalışıyor. İşin ilginç tarafı ise bu alışkanlığı yeni nesil anne ve babaların da edinmiş olması.
Düşünmeden hareket ediliyor

                                    Çok değil bundan 20 yıl öncesinde beslenme çantasına muz, kivi gibi meyveler konulmazdı. Bir zamanlar alım gücü olmayanların canı çekmesin diye özen gösterilirdi ya şimdi? Yediği, içtiği her şeyi bayıla bayıla fotoğraflayıp bunları sosyal medyada paylaşan gençler türedi etrafta.
Düşünmeden hareket ediliyor Çok değil bundan 20 yıl öncesinde beslenme çantasına muz, kivi gibi meyveler konulmazdı. Bir zamanlar alım gücü olmayanların canı çekmesin diye özen gösterilirdi ya şimdi? Yediği, içtiği her şeyi bayıla bayıla fotoğraflayıp bunları sosyal medyada paylaşan gençler türedi etrafta.
Özel hayat kalmadı

                                    Yaşlılar; gençlerin özel hayatlarıyla ilgili her bilgiyi sosyal medyada paylaşmalarını doğru bulmuyor.
Özel hayat kalmadı Yaşlılar; gençlerin özel hayatlarıyla ilgili her bilgiyi sosyal medyada paylaşmalarını doğru bulmuyor.
Çok ayıp!
İleri yaşlardakiler, gençlerin aile ziyaretlerine katılmamaları ayıplarlar.
Çok ayıp! İleri yaşlardakiler, gençlerin aile ziyaretlerine katılmamaları ayıplarlar.
O nasıl bir renk?
Bir diğer konu ise giyim-kuşam… Yaşlılar gençlerin farklı kıyafetler giymelerine, değişik saç rengi tercih etmelerine anlam veremez.
O nasıl bir renk? Bir diğer konu ise giyim-kuşam… Yaşlılar gençlerin farklı kıyafetler giymelerine, değişik saç rengi tercih etmelerine anlam veremez.
Evde oturun!
Gençlerin arkadaşlarıyla dışarıda çok fazla zaman geçirmek istemesi de büyükleri sinirlendirir.
Evde oturun! Gençlerin arkadaşlarıyla dışarıda çok fazla zaman geçirmek istemesi de büyükleri sinirlendirir.
Bol bol eğlenin
Ne olursa olsun yaşlılarla vakit geçirmek harikadır… Onlara geçirdiğiniz zamanın kıymetini bilin ve eğlenmeye çalışın.
Bol bol eğlenin Ne olursa olsun yaşlılarla vakit geçirmek harikadır… Onlara geçirdiğiniz zamanın kıymetini bilin ve eğlenmeye çalışın.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >