Yeni başlayanlar için Bollywood filmi listesi

Daha önce hiç 'Bollywood' filmi izlememiş olanlar için hazırladığımız bu listede, Bollywood'un en beğenilen filmlerinden 6 tanesini izlemelerini tavsiye ediyoruz.

Kendi tarzıyla, dansları, müzikleri ile sinema sektöründe özel yer edinen Hint filmlerine karşı ön yargınız var ise, bu filmleri izleyerek Bollywood'a bir şans verebilirsiniz.
3 Idıots (2009)
Tür: Dram, Komedi, Romantik
Süre: 170 Dak.

Yönetmen: Rajkumar Hirani

Oyuncular: Aamir Khan, Kareena Kapoor, Sharman Joshi, Madhavan, Boman Irani

Senaryo: Rajkumar Hirani, Abhijit Joshi

Yapımcı: Vidhu Vinod Chopra, Vir Chopra

IMDB: 8.8/10


Hindisyanın en iyi okulna başlayan öğrencilerin hayatını anlatan bu güzel film için 'baş yapıt' diyebiliriz. Eğitim sisteminin yarış üzerine kurulu olduğunu ve herkesin en iyi olmaya çalıştığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşının başlarından geçenleri anlatan bir film. Başlarından geçenler, hayattan aslında ne istedikleri ile alakalı. Dram ve komedi türünü başarılı şekilde işleyen öğretici bir film.
3 Idıots (2009) Tür: Dram, Komedi, Romantik Süre: 170 Dak. Yönetmen: Rajkumar Hirani Oyuncular: Aamir Khan, Kareena Kapoor, Sharman Joshi, Madhavan, Boman Irani Senaryo: Rajkumar Hirani, Abhijit Joshi Yapımcı: Vidhu Vinod Chopra, Vir Chopra IMDB: 8.8/10 Hindisyanın en iyi okulna başlayan öğrencilerin hayatını anlatan bu güzel film için 'baş yapıt' diyebiliriz. Eğitim sisteminin yarış üzerine kurulu olduğunu ve herkesin en iyi olmaya çalıştığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşının başlarından geçenleri anlatan bir film. Başlarından geçenler, hayattan aslında ne istedikleri ile alakalı. Dram ve komedi türünü başarılı şekilde işleyen öğretici bir film.
My Name is Khan (2010)
Tür: Dram, Gerilim, Romantik
Süre: 165 Dak.
Yönetmen: Karan Johar
Oyuncular: Shahrukh Khan, Kajol , Kenton Duty , Mackenzie Firgens , Zarina Wahab
Senaryo: Shibani Bathija, Niranjan Iyengar
Yapımcı: Karan Johar , Gauri Khan
IMDB: 8.6/10

Rızvan Khan (Shahrukh Khan) küçüklüğünü annesiyle (Zarina Vahab) ıssız bir yerde geçiren bir müslümandır. Annesi öldükten sonra Amerika'ya küçük kardeşinin yanına gider. Orada tanıştığı ve aşık olduğu Mandira (Kajol) adında dul ve Hindu bir kadın ile evlenir. Rızvan Khan aynı zamanda da Asperger sendromu hastasıdır. Bu hastalık Otizm rahatsızlığının bir çeşididir ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır. 11 Eylül saldırılarından sonra Mandira'nın oğlu faşist kesimler tarafından döverek öldürülür. Öldürülme sebebi annesi evlendikten sonra Khan soyadını almış olmalarıdır. Bunun üzerine Mandira Rizvan'i terk eder. Rizvan ne zaman geri gelebileceğini sorunca, Mandira ona Amerika Birleşik Devletleri başkanına gidip, adının Khan olduğunu ama bir terörist olmadığını açıklamasını ve ondan sonra geri gelmesini söyler. Rizvan hastalığı dolayısıyla bunu ciddiye alır ve yolculuğuna başlar. Başkan Obama ile görüşüp ile buluşmadan geri dönmeyecektir ve ona diyecektir ki: "Sayın Başkan, benim adım Khan ve ben bir terörist değilim."
My Name is Khan (2010) Tür: Dram, Gerilim, Romantik Süre: 165 Dak. Yönetmen: Karan Johar Oyuncular: Shahrukh Khan, Kajol , Kenton Duty , Mackenzie Firgens , Zarina Wahab Senaryo: Shibani Bathija, Niranjan Iyengar Yapımcı: Karan Johar , Gauri Khan IMDB: 8.6/10 Rızvan Khan (Shahrukh Khan) küçüklüğünü annesiyle (Zarina Vahab) ıssız bir yerde geçiren bir müslümandır. Annesi öldükten sonra Amerika'ya küçük kardeşinin yanına gider. Orada tanıştığı ve aşık olduğu Mandira (Kajol) adında dul ve Hindu bir kadın ile evlenir. Rızvan Khan aynı zamanda da Asperger sendromu hastasıdır. Bu hastalık Otizm rahatsızlığının bir çeşididir ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır. 11 Eylül saldırılarından sonra Mandira'nın oğlu faşist kesimler tarafından döverek öldürülür. Öldürülme sebebi annesi evlendikten sonra Khan soyadını almış olmalarıdır. Bunun üzerine Mandira Rizvan'i terk eder. Rizvan ne zaman geri gelebileceğini sorunca, Mandira ona Amerika Birleşik Devletleri başkanına gidip, adının Khan olduğunu ama bir terörist olmadığını açıklamasını ve ondan sonra geri gelmesini söyler. Rizvan hastalığı dolayısıyla bunu ciddiye alır ve yolculuğuna başlar. Başkan Obama ile görüşüp ile buluşmadan geri dönmeyecektir ve ona diyecektir ki: "Sayın Başkan, benim adım Khan ve ben bir terörist değilim."
P.K. (2014)
Tür: Dram, Fantastik , Komedi
Süre: 152 Dak.
Yönetmen: Rajkumar Hirani
Oyuncular: Aamir Khan, Ranbir Kapoor, Anushka Sharma, Boman Irani, Sanjay Dutt
Senaryo: Rajkumar Hirani, Abhijit Joshi
Yapımcı: Aamir Khan, Rajkumar Hirani
IMDB : 8.3/10

P.K bir uzaylıdır ve Dünya'ya ziyarete gelir. Hikaye, Hindistan'da bir çölde başlıyor. P.K gezegenindeki insanlar ile iletişime geçmesini sağlayan kolyesini çaldırır ve kolyesinin peşine düşer. Kolyesini ararken başına gelen olaylar, güldürürken bir yandan da düşündürüyor. P.K. bir şehirdeki yabancının düşünceler komedisidir. P.K.(Aamir Khan) Daha önce kimsenin sormadığı sorular sorar. Bunlar masum ve çocuksu sorulardır ama cevapları enteresandır. P.K.'in masum gözlerini gören insanlar kendi monoton hayatlarını gözden geçirirler. P.K.'in sadık arkadaşları ve dostları olur. Kırık kalpleri düzeltir öfkeleri dindirir. P.K.'in çocuksu merakı kendisi ve milyonlarca insan için manevi bir yolculuğa dönüşür.
P.K. (2014) Tür: Dram, Fantastik , Komedi Süre: 152 Dak. Yönetmen: Rajkumar Hirani Oyuncular: Aamir Khan, Ranbir Kapoor, Anushka Sharma, Boman Irani, Sanjay Dutt Senaryo: Rajkumar Hirani, Abhijit Joshi Yapımcı: Aamir Khan, Rajkumar Hirani IMDB : 8.3/10 P.K bir uzaylıdır ve Dünya'ya ziyarete gelir. Hikaye, Hindistan'da bir çölde başlıyor. P.K gezegenindeki insanlar ile iletişime geçmesini sağlayan kolyesini çaldırır ve kolyesinin peşine düşer. Kolyesini ararken başına gelen olaylar, güldürürken bir yandan da düşündürüyor. P.K. bir şehirdeki yabancının düşünceler komedisidir. P.K.(Aamir Khan) Daha önce kimsenin sormadığı sorular sorar. Bunlar masum ve çocuksu sorulardır ama cevapları enteresandır. P.K.'in masum gözlerini gören insanlar kendi monoton hayatlarını gözden geçirirler. P.K.'in sadık arkadaşları ve dostları olur. Kırık kalpleri düzeltir öfkeleri dindirir. P.K.'in çocuksu merakı kendisi ve milyonlarca insan için manevi bir yolculuğa dönüşür.
Taare Zameen Par (2007)
Tür: Dram
Süre: 165 Dak.
Yönetmen: Aamir Khan
Oyuncular: Darsheel Safary, Aamir Khan, Tanay Chheda, Tisca Chopra, Vipin Sharma
Senaryo: Amole Gupte
Yapımcı: Aamir Khan , Ajay Bijli
IMDB: 8.9/10

Harfleri, sayıları algılama sorunu yaşayan Ishaan(Darsheel Safary) adında bir çocuk ailesi ve çevresi tarafından tembel ve zeka geriliği muamelesi görür. Çalışmayı öğrenebilmesi için yatılı okula verilen Ishaan, içine kapanır ve gönderildiği okulda da benzer sorunlar ile karşılaşır. Ishaan'ın 'disleksi' hastası olduğunu fark eden resim öğretmeni Ram Shankar Nikumbh(Aamir Khan), Ishaan ile özel ilgilenir. Ishaan'ın hayatının ve başarısının nasıl değiştiğini anlatan, hafızalardan silinmesi zor olan bir film.
Taare Zameen Par (2007) Tür: Dram Süre: 165 Dak. Yönetmen: Aamir Khan Oyuncular: Darsheel Safary, Aamir Khan, Tanay Chheda, Tisca Chopra, Vipin Sharma Senaryo: Amole Gupte Yapımcı: Aamir Khan , Ajay Bijli IMDB: 8.9/10 Harfleri, sayıları algılama sorunu yaşayan Ishaan(Darsheel Safary) adında bir çocuk ailesi ve çevresi tarafından tembel ve zeka geriliği muamelesi görür. Çalışmayı öğrenebilmesi için yatılı okula verilen Ishaan, içine kapanır ve gönderildiği okulda da benzer sorunlar ile karşılaşır. Ishaan'ın 'disleksi' hastası olduğunu fark eden resim öğretmeni Ram Shankar Nikumbh(Aamir Khan), Ishaan ile özel ilgilenir. Ishaan'ın hayatının ve başarısının nasıl değiştiğini anlatan, hafızalardan silinmesi zor olan bir film.
Ghajini (2008)
Tür:Aksiyon, Dram, Gizem
Süre:183 Dak.
Yönetmen:A.R. Murugadoss
Oyuncular:Aamir Khan, Asin Thottumkal, Jiah Khan , Pradeep Singh Rawat , Anjum Rajabali
Senaryo:A.R. Murugadoss, Piyush Mishra
Yapımcı:Allu Aravind , Madhu Mantena Varma
IMDB: 8.3/10

Sanjay Singhania Hindistan'ın en büyük iş adamlarından biridir. Bir iş gezisi dönüşünde evinde nişanlısı öldürülür ve kendisi de ağır yaralı olarak kurtulan Sanjay nişanlısını öldüren Ghajini'nin peşine düşer. Fakat bir sorun vardır, Sanjayın hafızası aldığı darbelerden dolayı her 15 dakikada bir yenilenir. Çözüm olarak, günlük yaptığı alışkanlıkları ile vücuduna ve not defterine yazdığı yazılar ile her şeyi hatırlamaktadır.
Ghajini (2008) Tür:Aksiyon, Dram, Gizem Süre:183 Dak. Yönetmen:A.R. Murugadoss Oyuncular:Aamir Khan, Asin Thottumkal, Jiah Khan , Pradeep Singh Rawat , Anjum Rajabali Senaryo:A.R. Murugadoss, Piyush Mishra Yapımcı:Allu Aravind , Madhu Mantena Varma IMDB: 8.3/10 Sanjay Singhania Hindistan'ın en büyük iş adamlarından biridir. Bir iş gezisi dönüşünde evinde nişanlısı öldürülür ve kendisi de ağır yaralı olarak kurtulan Sanjay nişanlısını öldüren Ghajini'nin peşine düşer. Fakat bir sorun vardır, Sanjayın hafızası aldığı darbelerden dolayı her 15 dakikada bir yenilenir. Çözüm olarak, günlük yaptığı alışkanlıkları ile vücuduna ve not defterine yazdığı yazılar ile her şeyi hatırlamaktadır.
Black (2005)
Tür: Dram
Süre: 122 Dak.
Yönetmen: Sanjay Leela Bhansali
Oyuncular: Rani Mukherjee , Amitabh Bachchan , Ayesha Kapoor , Nandana Sen , Shernaz Patel
Senaryo: Sanjay Leela Bhansali , Bhavani ıyer
Yapımcı: Sanjay Leela Bhansali
IMDB: 8.8/10

Kör ve sağır bir kızın bir öğretmen sayesinde hayata nasıl tutunduğunu ve nasıl yaşam mücadelesi verip kazandığını, sonunda da öğretmeni aynı duruma düşünce ona nasıl umutsuzca öğretmenlik yaptığını konu almaktadır. Kör ve sağır doğan Michelle ailesi tarafından anlaşılamamaktadır. Annesi ve babası Michelle'i akıl hastanesine göndermeden önce son kez bir öğretmen tutup şanslarını denemek isterler. Başta öğretmenle iyi anlaşamasalar da bu öğretmenin kızı başarılı bir şekilde eğittiğini görünce bu öğretmenle yola devam ederler ve Michelle bu öğretmen sayesinde üniversiteye gider ancak sonra Michelle'in öğretmeni Alzehimer hastası olur ve Michelle'e bakamayacak duruma gelir. Artık öğretmen olma sırası Michelle'dedir kendi öğretmenine ona öğrettiklerini geri öğretmek için umutsuzca çabalar. Başarılı bir Bollywood dram filmi.
Black (2005) Tür: Dram Süre: 122 Dak. Yönetmen: Sanjay Leela Bhansali Oyuncular: Rani Mukherjee , Amitabh Bachchan , Ayesha Kapoor , Nandana Sen , Shernaz Patel Senaryo: Sanjay Leela Bhansali , Bhavani ıyer Yapımcı: Sanjay Leela Bhansali IMDB: 8.8/10 Kör ve sağır bir kızın bir öğretmen sayesinde hayata nasıl tutunduğunu ve nasıl yaşam mücadelesi verip kazandığını, sonunda da öğretmeni aynı duruma düşünce ona nasıl umutsuzca öğretmenlik yaptığını konu almaktadır. Kör ve sağır doğan Michelle ailesi tarafından anlaşılamamaktadır. Annesi ve babası Michelle'i akıl hastanesine göndermeden önce son kez bir öğretmen tutup şanslarını denemek isterler. Başta öğretmenle iyi anlaşamasalar da bu öğretmenin kızı başarılı bir şekilde eğittiğini görünce bu öğretmenle yola devam ederler ve Michelle bu öğretmen sayesinde üniversiteye gider ancak sonra Michelle'in öğretmeni Alzehimer hastası olur ve Michelle'e bakamayacak duruma gelir. Artık öğretmen olma sırası Michelle'dedir kendi öğretmenine ona öğrettiklerini geri öğretmek için umutsuzca çabalar. Başarılı bir Bollywood dram filmi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >