Yeni detay ortaya çıktı: Tasarımını dünyaca ünlü şirket yapacak

Yerli otomobilin tasarımını dünyaca ünlü İtalyan Pininfarina şirketi yapacak
Yerli otomobilin tasarımını dünyaca ünlü İtalyan Pininfarina şirketi yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından birkaç gün içinde tanıtılacak yerli otomobilin özellikleri ortaya çıkmaya başladı. SUV model olarak üretilecek elektrikli aracın tasarımını Ferrari ve Lambhorgini'nin tasarımını da yapan dünyaca ünlü İtalyan Pininfarina şirketi tarafından yapıldı.

Hem Türkiye’de hem de dünyada sektörün merakla beklediği 'Milli Otomobil'in tanıtım için sayılı günler kaldı. Aracın ön gösterimi önümüzdeki günlerde Gebze Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilecek. Orataya çıkan yeni detayda otomobilin tasarımını Ferrari ve Lambhorgini markalarını tasarlayan dünyaca ünlü İtalyan Pininfarina şirketi yapacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın test sürüşü yapacağı tanıtım toplantısının 14 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirileceği konuşuluyor.

Dünyaca ünlü tasarım şirketi seçildi

  • Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş, proje ile ilgili hemen hemen her açıklamasında alanında dünyanın en iyileri ile çalışmayı tercih ettiklerini vurguluyordu. TOGG, tasarım konusunda da dünyanın en iyilerinden birini seçme kararı aldı. İtalyan Pininfarina, dünyanın en ünlü ve en büyük otomotiv tasarım şirketlerinden biri. 1930’da kurulan şirket esas olarak ününü Ferrari ve Lamborghini tasarımları ile kazansa da Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Cadillac, Volvo ve Peugeot gibi çok sayıda markaya tasarımlar yapıyor.

Artırılmış gerçeklik ile görüntüleme teknolojisini kullanacak

Dünya'da yer alan habere göre, geçtiğimiz günlerde proje ile ilgili önemli bir bilgi daha ilk kez gündeme taşınmış, Türkiye’nin Otomobili’nde navigasyon cihazı yerine artırılmış gerçeklik ile görüntüleme teknolojisinin kullanılacağını duyurulmuştu.

2022’de üretim başlayacak

'Milli Otomobil'in üretimine 2022 yılında başlayacak. Otomobil 2022'de piyasaya çıktığında Avrupa'da geleneksel olmayan bir üretici tarafından üretilmiş ilk elektrikli SUV olacak. İlk araç C SUV olacak, ancak 2030 yılına kadar toplam 5 model ve 3 facelift (makyaj) gerçekleşecek. İsim ve markayla ilgili çalışmalar ise devam ediyor.

İlk sürüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Türkiye’nin Otomobili’nin ön gösterimi önümüzdeki günlerde Gebze Bilişim Vadisi’nde yapılacak. Tanıtım toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek. Türkiye’nin Otomobili’ni test edecek olan Erdoğan’ın test sürüşünü Osmangazi Köprüsü üzerinden yapacak.

Üretim akıllı fabrikada yapılacak

Otomobilin fiyatı henüz belli değil. Pazara çıktığı dönemde küresel pazarlarda da rekabet edebilecek bir fiyatı olması planlanıyor. Şu anda bir ödeme ya da erken sipariş alınması da mümkün değil. Üretim tarihi yaklaştıkça Türkiye’nin otomobilinin nasıl satılacağı konusunun da duyurulması planlanıyor.

  • Üretim akıllı fabrikada yapılacak. İnşaatına bu yıl başlanacak olan fabrikanın Bursa’ya kadar olan Körfez bölgesi rotasında inşa edileceği konuşuluyor.

Evde 10 saatte, şarj ünitesi ile yarım saatte şarj olacak

Yüzde 100 elektrikli olacağı bilinen ilk modelin şarj dolum süreleri merak ediliyordu. Ön gösterimi bu hafta yapılacak SUV araç, şarj dolum süresi konusunda da iddialı olacak. Evde normal bir prizde şarj dolum süresi 10 saat olurken, DC şarj ünitesinde ise bu süre yarım saate kadar inecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >