Yeni Facebook hatası arka planda gizlice kamerayı açıyor

Facebook
Facebook

Kullanıcılar son birkaç haftadır Facebook'un iOS uygulamasının arka planda gizlice açıldığını iddia ediyor.
Ekrandan kaydedilerek paylaşılan videolar durumun gerekliğini gösteriyor. Konuyla alakalı açıklama yapan Facebook herhangi bir izleme olmadığını söylüyor.
Düzeltme için Apple ile bağlantıya geçen Facebook, sorunun yeni güncellemeyle ortadan kalkacağını söylüyor. Ayrıntılar haberimizde:

Kasım'ın başından itibaren bazı Facebook kullanıcıları, iOSuygulamasını kullanırken bir aksaklık fark etmeye başladılar. Kullanıcılar, Twitter'da fotoğraflara bakarken ya da videoizlerken kameraların Facebook uygulamasının arka planında aktif olduğunu gördüler ve bunu sosyal ağlarda paylaştılar.

Facebook hatayı kabul etti

Kısa süre önce CNET'in yayınladığı rapor, Facebook'un aslında farklı uygulamalarkullanırkenbile ön kamerayı aktif ettiğini ve bir anlamda kullanıcıları izlediğini gösteriyor. Facebook hatayıkabul ederek iOS uygulamasının güncellenmesi için Apple'adüzeltme gönderdi.

Bazı kullanıcılar bir videoyu tam ekran olarak gördüklerinde ve daha sonra küçülttüklerinde, uygulama düzeninin biraz sağa kaydığından şikayet ediyor. Soldaki ekranda telefon kamerasının aktif olduğu da videolardan görülebiliyor.

Açıklama geldi

Facebook, bir başka sorun düzeltilirken bu problemin ortaya çıktığını söylüyor. Yani aslında ön kamerayla izleme ya da benzer bir durumun söz konusu olmadığını ve buna dair herhangi bir kanıt olmadığını söylüyor. Gizlilik ve güvenlik konusunda bir dizi problem yaşayan Facebook, artık bu tip açıklamalarla ne yazık ki kullanıcıların güvenini geri kazanamıyor ve inandırıcılığını yitirmeye devam ediyor. Tam açıklama ise şu şekilde:

    Geçtiğimiz dönemlerde Facebook iOS uygulamasının 244 sürümünde yatay modda bir hata fark ettik. Bu sorunu v246'da geçen hafta (8 Kasım) itibariyle düzelttik. Fakat uygulamanın kısmen kamera ekranına bitişik kalmasına sebep olan yeni bir hatayı oluştu. Kullanıcılar fotoğraflara dokunduklarında kamera açık şekilde görünüyor. Bu hata sebebiyle Facebook'un ön kameradan izleme yaptığına dair bir fotoğraf ya da video kanıtı görmedik. Apple'a düzeltme gönderiyoruz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >