Yeni iPhone'larda 3D Touch olmayabilir

Apple 3D Touch
Apple 3D Touch

Apple'a yakınlığı ve isabetli tahminleriyle bilinen birçok analist yeni iPhone'larda 3D Touch'ın tamamen ortadan kaldırabileceğini söylüyor.

Apple, bundan üç yıl önce tanıttığı iPhone 6s ile birlikte 3D Touch teknolojisini hayata geçirdi. Temelde ekrana uygulanan baskı şiddetine göre göre alt seçenekleri aktif etmeye yarayan bu sistem yakında ortadan kalkabilir. En azından analistlerin görüşü bu yönde.

Apple 3D Touch ile alt seçenekler üzerinden uygulamalara yönelik ek özellikler sunuyor.
Apple 3D Touch ile alt seçenekler üzerinden uygulamalara yönelik ek özellikler sunuyor.

Yeni iPhone'larda 3D Touch olmayabilir

Barclays analisti Blayne Curtis, bu sene duyurulacak olan yeni iPhone'larda 3D Touch teknolojisinin yer almayacağını ifade ediyor. Üstelik Curtis'e ek olarak isabetli Apple tahminleriyle bilinen Ming-Chi Kuo da benzer şekildey yeni modellerde 3D Touch'a yer verilmeyeceğini özellikle belirtiyor. Apple'ın bu sisteme karşılık gelecek yeni bir özellik sunup sunmayacağı da şimdilik bilinmiyor.

Diğer yandan Apple Pencil desteğiyle ilgili açıklamalar da yapan Kuo, yeni iPhone'larda özellikle büyük ekranlı modelde kalem desteğinin sunulabileceğini ifade ediyor. Önümüzdeki sene çok daha ucuz bir HomePod çıkabileceğini söyleyen Curtis, bu sene yeni AirPods'ların tanıtılabileceğini de ekliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >