Yeni karar: Yolda kalan araçlarla ilgili uygulama açıklandı

Yolda kalan araçlarla ilgili uygulama açıklandı
Yolda kalan araçlarla ilgili uygulama açıklandı

Yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle yolda kalan araçlar için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yeni uygulama kararı alındı. Kararın detayları Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, yolda kalan araçlarla ilgili yürürlüğe giren yeni uygulamanın detaylarını duyurdu.

Uygulamanın detayları

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

Ülkemizde son günlerde mevsim koşullarına bağlı olarak bazı bölgelerde yoğun kar yağışı yaşandığı ve bu yağışların da etkisiyle karayollarındaki trafik akışının olumsuz yönde etkilendiği özellikle ticari olarak yük taşıyan araçların kayarak yoldan çıktıkları, yolda kaldıkları, trafik kazasına karıştıkları ve arkalarından gelen trafiğin de durmasına neden olarak yığılmalara ve bu bölgelere erişmede gecikmelere sebebiyet verdiği görülmektedir.

Çekiciler beklenmeyecek

Bu yolların en kısa sürede trafiğe açılması ve ulaşımın sağlanması için; Karayolları Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sigorta Birliği ile varılan mutabakat çerçevesinde, yolda kalan ağır taşıtların (treyler, çekici, kamyon vs.) kendi kasko veya şirketlerinin yönlendireceği çekici/kurtarıcılar beklenmeksizin, karayolları ekipleri ile kolluk kuvvetlerinin koordineli tutacakları rapora istinaden, kişi tasarrufuna bırakılmadan, emniyet şeridine veya uygun olan en yakın alana çekilmesi sağlanacaktır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >