Yeni konsollar 4K deneyim sunacak

Xbox One X, 4K sunumuyla ilgi çekiyor.
Xbox One X, 4K sunumuyla ilgi çekiyor.

Microsoft Türkiye Tüketici Kanalı Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Halil Gökoğlu yaptığı açıklamayla Xbox’lardaki gerçekçiliği artırmak üzerine yapılan çalışmaların altını çizdi. Gökoğlu’na göre 4K deneyimi konsollarda yoğun bir şekilde görebileceğiz.

Oyun konsollarının öneminin arttığı, ülkemiz de dahil olmak üzere çok sayıda evin içerisine girmeyi başardığı bu dönemde, oyun konsolu üreticilerinin de yeniliklere dair tutumu büyük ölçüde değişmeye başladı. Microsoft Türkiye Tüketici Kanalı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Halil Gökoğlu,Xbox ile oyun dünyasına yaklaşımımız, oyuncuların istedikleri oyunları, istedikleri insanlarla, istedikleri cihazlarda oynamalarını sağlamak. Bu kapsamda konsol ve PC oyunlarında inovasyonun sınırlarını zorlamaya devam ederken, artırılmış gerçeklik gibi en yeni teknolojileri de oyun dünyasına kazandıracağız” açıklamasında bulundu.

Uzun süredir PlayStation’ın gerisinde kalması eleştirisi üzerinden sürekli “atak” yapması beklenen Microsoft, Xbox’a verdiği önemi artırmak konusunda bu kez oldukça istekli. Rakibine oranla fazla sayıda oyuncuya erişememesinin ortaya çıkardığı dezavantajları bir bir tespit ederek hareket etmeye karar veren şirket, ciddi bir kabuk değişimine gitti denilebilir. Tüm bu bilgilerin ışığında Xbox One X, 4K deneyim sunmak için gerçek bir denek olarak değerlendirilecek. Kullanıcıların oynanış elementleri dışında görsel olarak da tatmin edilmesini amaçlayan şirket, 7 Kasım tarihinden itibaren oyuncularını 4K deneyimi ile mutlu etmeyi planlıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >