Yeni Renault Clio Türkiye'de üretilecek

Clio 5
Clio 5

Son altı senedir sadece Türkiye ve Fransa'da üretilen Renault Clio, bu yıl yine ülkemizde üretimi gerçekleştirilecek beşinci nesil sürümüyle yenileniyor. Clio 5, hafif hibrit motor seçeneğiyle öne çıkacak.

Renault, Eylül 2012'de 250 milyon avroluk yatırımla Bursa'daki fabrikasında üretmeye başladığı Clio modelini altı senedir Türkiye'den dünyaya ihraç ediyor. Yıllık üretim kapasitesi 270 bin araca ulaşan Oyak-Renault ortaklığına ait tesiste, kısa süre önce başlayan çalışmalar kapsamında yeni üretim ekipmanlarının montajı yapılıyor. Edinilen bilgiye göre, yeni ekipmanlar beşinci nesil Renault Clio'nun üretim testleri için kullanılacak.

Daha önce Clio 4'ün küresel çapta üretiminin üçte ikisini üstlenen Bursa fabrikası, iddiaya göre beşinci nesil Clio'ların tamamının üretiminden mes'ul olacak. Yeni Nissan Micra tarafından da kullanılan CMF-B platformu üzerinde geliştirilen Clio 5, yenilenen 0,9 litre üç silindir turbo benzinli motorla başlayıp farklı beygir gücü sunacak 1,3 litre benzinli motorlarla seçenekleri artıracak.

Clio 2019'un hafif hibrit versiyonu da olacak

2018 model Scenic ile piyasaya sürülen 1,3 litre dört silindir hafif hibrit benzinli motor, büyük ihtimalle Clio 5'te de kendine yer bulacak. Mercedes'in giriş seviye araçlarında da kullanılacak olan hafif hibrit güç sistemi, 160 beygir güç ve 260 Nm tork üretebiliyor.

Eylülde Paris'te düzenlenecek otomobil fuarında tanıtılması beklenen Renault Clio 2019, sene sonunda satışa çıkacak. Aracın henüz dCi dizel motorla satılıp satılmayacağı kesinleşmiş değil. Dizel motordan daha ucuza mal olan hafif hibrit benzinli motorun dCi motorların yerini alabileceği konuşuluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >