Yeni sezon için onay alan 10 dizi ve konusu

Siz de yabancı dizi hayranıysanız bu dizileri izlediğinizi veya izlemeyi düşündüğünüzü biliyoruz.

Yabancı dizi kültürü son 4-5 yıldır ülkemizde de oldukça yaygınlaştı. Türk dizilerinden farklı olarak bilim kurgu ve fantastik ögeler oldukça fazla bulunmakta yabancı dizilerde. Bu da bizleri kendisine çeken bir özellik oluyor. Kimi insanlar Spartacüs ile kimi insanlar Game Of Thrones ile yabancı dizi izlemeye başlamıştır. Fakat her geçen yıl çok farklı bir konsepte, kurguda ve efektlerde yeni yabancı diziler ortaya çıkmakta. Türk dizilerinden farklı olarak çoğu yabancı dizinin sezon arası daha uzun sürüyor. Bu da daha merakla onları beklememize neden oluyor. İşte 2017 yılı için sezon onayı almış 10 dizi ve bilmeyenler için konusu.
Game Of Thrones – 8. Sezon Onayı

                                    HBO kanalında yayınlayan Game Of Thrones fantastik bir kurguyla yayın hayatına girdi ve öyle de devam etmekte. George R. R. Martin'in Buz ve Ateşin Şarkısı kitaplarından uyarlanan dizi birçok farklı kıta ve ülkede çekilmekte. Konusu ise; ejderhalar yok edileli yüzlerce yıl oluyor ve 7 krallığın hikayesi anlatılıyor. Yedi Krallığı koruyan kuzeyde bir duvar bulunuyor, duvarın öteki tarafında yaşanan kışlar ise Yedi Krallığa göre daha çetin geçiyor. Ve bu bölgede tekin olmayan güçler ortaya çıkıyor. Binlerce yıldır görülmeyen sadece efsanelere adını yazdırmış bu güçler yedi krallığı ele geçirmeye çalışıyor. Aynı zamanda yedi krallık içerisinde her büyük aile kendi içinde savaşmakta ve krallığı almaya çalışmakta.
Game Of Thrones – 8. Sezon Onayı HBO kanalında yayınlayan Game Of Thrones fantastik bir kurguyla yayın hayatına girdi ve öyle de devam etmekte. George R. R. Martin'in Buz ve Ateşin Şarkısı kitaplarından uyarlanan dizi birçok farklı kıta ve ülkede çekilmekte. Konusu ise; ejderhalar yok edileli yüzlerce yıl oluyor ve 7 krallığın hikayesi anlatılıyor. Yedi Krallığı koruyan kuzeyde bir duvar bulunuyor, duvarın öteki tarafında yaşanan kışlar ise Yedi Krallığa göre daha çetin geçiyor. Ve bu bölgede tekin olmayan güçler ortaya çıkıyor. Binlerce yıldır görülmeyen sadece efsanelere adını yazdırmış bu güçler yedi krallığı ele geçirmeye çalışıyor. Aynı zamanda yedi krallık içerisinde her büyük aile kendi içinde savaşmakta ve krallığı almaya çalışmakta.
Westword - 2. Sezon Onayı

                                    Zengin insanlara hitap eden bir eğlence parkı bulunmaktadır. Bu eğlence parkı western diye adlandırdığımız kovboyların ve kızılderelilerin yaşadığı bir ortamdan oluşmakta. Eğlence parkında konuk olarak gelen insanlar dışında her birey yapay zekâ ile kontrol ediliyor. Bu yapay zekâda bazı aksaklıklar çıkınca işler sarpa sarıyor. Ve bu süreçte yaşanan olaylar konu alınıyor.
Westword - 2. Sezon Onayı Zengin insanlara hitap eden bir eğlence parkı bulunmaktadır. Bu eğlence parkı western diye adlandırdığımız kovboyların ve kızılderelilerin yaşadığı bir ortamdan oluşmakta. Eğlence parkında konuk olarak gelen insanlar dışında her birey yapay zekâ ile kontrol ediliyor. Bu yapay zekâda bazı aksaklıklar çıkınca işler sarpa sarıyor. Ve bu süreçte yaşanan olaylar konu alınıyor.
Prison Break - Sezon Onayı

                                    2005 ve 2009 yıllarında ekranlarda olan efsanevi dizi Prison Break 5. Sezonu ile tekrar karşımıza çıkıyor. Evet, tam 8 yıl sonra yeniden ekranlara dönüyor. Hapishaneden kaçma temasını en ince hatlarıyla izleyici ile buluşturan dizi 5. Sezon için sürprizlerle tekrar dönüyor.
Prison Break - Sezon Onayı 2005 ve 2009 yıllarında ekranlarda olan efsanevi dizi Prison Break 5. Sezonu ile tekrar karşımıza çıkıyor. Evet, tam 8 yıl sonra yeniden ekranlara dönüyor. Hapishaneden kaçma temasını en ince hatlarıyla izleyici ile buluşturan dizi 5. Sezon için sürprizlerle tekrar dönüyor.
The 100 - 4. Sezon Onayı

                                    Macera, bilim kurgu ve dram türlerinin hepsini içinde bulunduran The 100 dizisi kıyamet sonrası temasını işliyor. Nükleer bir savaşın dünyayı yok etmesinin ardından 97 yıl geçmiştir ve dünyanın hala yaşanabilir bir yer olup olmadığını anlamak için 100 genci dünyaya gönderiyorlar.
The 100 - 4. Sezon Onayı Macera, bilim kurgu ve dram türlerinin hepsini içinde bulunduran The 100 dizisi kıyamet sonrası temasını işliyor. Nükleer bir savaşın dünyayı yok etmesinin ardından 97 yıl geçmiştir ve dünyanın hala yaşanabilir bir yer olup olmadığını anlamak için 100 genci dünyaya gönderiyorlar.
American Horror Story - 7. Sezon Onayı

                                    Gerilim ve korku içerikleri barındıran dizi her sezon farklı bir tema ele alıyor ve bir sezon boyunca bunu konu olarak işliyor. Örnek vermemiz gerekirse ilk sezon restore edilmiş bir eve taşınan ailenin başından geçen olaylar konu alınıyor. Evin her eski sahibinin hayaleti evin içerisinde yaşıyor ve yeni taşınan aileyi tehlikeye sokuyor. 7. Sezonda ise temanın ne olacağı henüz belli değil. Bahar aylarında duyurusunun yapılacağı açıklandı. Bizler de merakla beklemekteyiz.
American Horror Story - 7. Sezon Onayı Gerilim ve korku içerikleri barındıran dizi her sezon farklı bir tema ele alıyor ve bir sezon boyunca bunu konu olarak işliyor. Örnek vermemiz gerekirse ilk sezon restore edilmiş bir eve taşınan ailenin başından geçen olaylar konu alınıyor. Evin her eski sahibinin hayaleti evin içerisinde yaşıyor ve yeni taşınan aileyi tehlikeye sokuyor. 7. Sezonda ise temanın ne olacağı henüz belli değil. Bahar aylarında duyurusunun yapılacağı açıklandı. Bizler de merakla beklemekteyiz.
Stranger Things - 2. Sezon Onayı

                                    Ana konusu kaybolan bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan annesini anlatıyor. Fakat bu sırada annenin ve çocuğun başında geçen garip olaylara da değiniliyor. Fantastik, gerilim ve dram türünde bir dizi.
Stranger Things - 2. Sezon Onayı Ana konusu kaybolan bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan annesini anlatıyor. Fakat bu sırada annenin ve çocuğun başında geçen garip olaylara da değiniliyor. Fantastik, gerilim ve dram türünde bir dizi.
Doctor Who - 10. Sezon Onayı

                                    Macera ve bilim kurgu temelli dizinin konusu, Rose Tyler doktor denilen bir adamla tanışır ve tüm hayatı değişir. Zaman ve uzay yolculuğu yapan doktorumuz ile maceradan maceraya koşar.
Doctor Who - 10. Sezon Onayı Macera ve bilim kurgu temelli dizinin konusu, Rose Tyler doktor denilen bir adamla tanışır ve tüm hayatı değişir. Zaman ve uzay yolculuğu yapan doktorumuz ile maceradan maceraya koşar.
The Magicians - 2. Sezon Onayı

                                    Farklı güçleri olduğunu keşfeden bir kızın bu güçlerini geliştirmek için gittiği okul ile hayatındaki değişen tüm olayları, tehlikeleri ve tecrübelerini konu almaktadır.
The Magicians - 2. Sezon Onayı Farklı güçleri olduğunu keşfeden bir kızın bu güçlerini geliştirmek için gittiği okul ile hayatındaki değişen tüm olayları, tehlikeleri ve tecrübelerini konu almaktadır.
Outcast - 2. Sezon Onayı

                                    Bedeni 8 yaşında ele geçirilen bir karakteri merkez alan dizi. Başrol karakterimiz normal bir hayat yaşamak için elinden gelen her şeyi yapmaktadır. Ve ekran başındaki izleyicilerine de bu olaylar anlatılmaktadır.
Outcast - 2. Sezon Onayı Bedeni 8 yaşında ele geçirilen bir karakteri merkez alan dizi. Başrol karakterimiz normal bir hayat yaşamak için elinden gelen her şeyi yapmaktadır. Ve ekran başındaki izleyicilerine de bu olaylar anlatılmaktadır.
The Originals - 4. Sezon Onayı

                                    Kökleri 10. Yüzyıla kadar dayanan bir aileyi konu almaktadır. Vampir günlüklerinin yan dizisi olarak yayın hayatına başlayan dizi köken ailelerini anlatmaktadır.
The Originals - 4. Sezon Onayı Kökleri 10. Yüzyıla kadar dayanan bir aileyi konu almaktadır. Vampir günlüklerinin yan dizisi olarak yayın hayatına başlayan dizi köken ailelerini anlatmaktadır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >