Yeniden üretime başlayan Tesla'da bir çalışanın COVID-19 testi pozitif çıktı

Tesla
Tesla

Yeni normalleşmeyle birlikte hızlıca fabrikalara ve ofislere dönme kararı alan Tesla'da, New York fabrikasındaki bir kişinin COVID-19 testi pozitif çıktı.

Elon Musk, yeni üretim sürecinin başlamasından sonra 'birisinin tutuklanması gerekiyorsa bu kişinin ben olmasını isteyeceğim' açıklaması yapmıştı.

Bu aşamadan sonra fabrikada nasıl bir düzenleme yapılacağı ise şimdilik belli değil.

Apple, Google, Facebook ve Microsoft gibi dev isimlerin normalleşmesüreciyle alakalı bir dizi plana sahip olduğunu biliyoruz. Büyük şirketlerin bir kısmı evlerden çalışmaya devam ederken bazıları ise ofislere dönmek için kademeli bir süreci takip ediyor.

Google ve Facebook, yıl sonuna kadar evden çalışma sistemini devam ettirmeye karar verdi.

Bu yeni normalleşme sürecinde daha önce de birkaç farklı vesileyle aktardığımız gibi Google ve Facebook personellerini yıl sonuna kadar evden çalıştırmak istiyor. Yani aslında bu noktada iki şirket ofise gelmeyi geciktirecek adımlar atıyor. Twitter ise uzaktançalışmayı kalıcı hale getirmeye odaklanıyor.

Tesla'nın önümüzdeki günlerde nasıl bir yol izleyeceği ise şimdilik belli değil.
Tesla'nın önümüzdeki günlerde nasıl bir yol izleyeceği ise şimdilik belli değil.

Birisinin tutuklanması gerekiyorsa bu kişinin ben olmasını isteyeceğim.

Otomobil üreticilerinde de benzer bir durum söz konusu. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz dönemlerde Tesla CEO'su Elon Musk bir açıklama yapmış ve tüm riskleri göze alarak fabrikada üretim sürecinin başladığını bildirmişti.

    Ne olmuştu? Tesla CEO'su Elon Musk, ABD'de şehir kurallarına uymayarak Tesla fabrikalarında üretime başlanacağını duyurmuştu. Musk, 'birisinin tutuklanması gerekiyorsa bu kişinin ben olmasını isteyeceğim' şeklinde çarpıcı bir açıklama da yapmıştı.

Tesla'nın NewYork'taki fabrikaları tekrardan açıldı ama bir işçinin COVID-19 testinin pozitif çıkması büyük yankı uyandırdı. Aslında yeni testle birlikte Tesla'daki COVID-19 pozitif olan çalışan sayısı 4'e yükselmiş oldu. Mayıs'ta fabrikalarını yeniden açan Tesla, böylece ilk üretim tesisinde çalışmalara başladıktan sonra ilk kez vaka bildirdi.

Elon Musk, geçtiğimiz dönemlerde Tesla fabrikasının açılışıyla alakalı kendisinin sorumlu olduğunu söylemişti.
Elon Musk, geçtiğimiz dönemlerde Tesla fabrikasının açılışıyla alakalı kendisinin sorumlu olduğunu söylemişti.

Buffalo'daki fabrika, güneş enerjisi iştiraki SolarCity tarafından işletiliyor. Tipik olarak fabrika 1500 civarında istihdam sağlıyor. Ancak 1000'i aşkın kişi salgın nedeniyle evlerine gönderilmişti. Tesla'nın bu hızlı normalleşme çalışması farklı cephelerde yankı buluyor. Zira bazı kişiler ekonomik nedenlerden dolayı normalleşmenin hızlıca gerçekleşmesi gerektiğini savunuyor. Ancak bir kesim de bu normalleşme sürecinde aceleci davranıldığı için COVID-19 vakalarının artabileceğinden endişeleniyor. COVID-19pozitifçıkan kişinin temas ettiği çevresindeki kişilere test yapılıp yapılmayacağı ya da bunun sonuncunda neler yaşanacağı ise herkes tarafından merak ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >