Yere maske ve eldiven atana 3.150 TL ceza

Arşiv
Arşiv

Gaziantep ve Ordu valilikleri, koronavirüs salgını nedeniyle kullanılan maske, eldiven gibi kişisel koruyucu ürünlerin rastgele cadde ve sokaklara atılmasını yasakladı. Yasağa uymayan kişilere ise 3 bin 150 lira para cezası uygulanacağı belirtildi.

Koronavirüs salgını ile birlikte günlük kullanımı milyonlarca adedi bulan maske, eldiven, koruyucu tulum-önlük gibi kişisel malzemelerin rastgele çevreye atılması kişi ve toplum sağlığını tehdit ediyor.

Gaziantep ve Ordu valilikleri, İl Hıfzıssıhha Meclisi kararıyla cadde ve sokaklara maske, eldiven gibi ürünlerin atılmasını yasakladı.

3.150 lira ceza kesilecek

Gaziantep Valisi Davut Gül’ün twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, vatandaşlar tarafından kullanılan maske, eldiven, bone gibi kişisel koruyucu donanımların rastgele cadde ve sokaklara atılması, çevre ve toplum sağlığını tehlikeye soktuğu gerekçesiyle yasaklandı.

  • Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımız koronavirüsle mücadelede çok büyük fedakarlıklar yaparak maddi ve manevi bedel ödüyorlar. Fakat bazı kişilerin kullandıkları maskeleri yere attıklarını üzülerek görüyoruz. Alınan karar gereği bu durumlarda 3150 TL idari yaptırım uygulanacaktır” dedi.

Ordu Valiliği'nden de yasak geldi

Ordu Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İl Hıfzıssıhha Meclisi kararınca vatandaşların tarafından kullanılan maske, eldiven, bone gibi kişisel koruyucu donanımların rastgele cadde ve sokaklara atılması, çevre ve toplum sağlığını tehlikeye soktuğu, bu sebeple bunların cadde ve sokaklara gelişigüzel atılması yasaklandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >