Yerli dezenfektan BOREL yarın satışa çıkıyor

BOREL dezenfektan -Arşiv
BOREL dezenfektan -Arşiv

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, bordan üretilen yerli dezenfektan BOREL için düzenlenen tanıtım törenine katıldı. Bakan Dönmez, yarından itibaren BOREL'in satışa sunulacağını söyledi.

Türkiye'nin ürettiği bor katkılı dezenfektan BOREL'in tanıtım töreni gerçekleştirildi. Tanıtıma katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yerli ve milli dezenfektan olan BOREL'in yarın satışa çıkacağını ve dezenfektanın ele herhangi bir zarar vermediğini söyledi.

Bakan Dönmez'in açıklamaları şöyle:

"Ellere zarar vermiyor"

Ekibimiz gece gündüz yoğun seri üretimine geçtik. BOREL yarından itibaren farklı satış noktalarında vatandaşlarımızla buluşacak. BOREL ele zarar vermiyor. İçeriğindeki maddeler elleri nemlendiriyor ve dermatolojik sorunlara neden olmuyor. Eldeki yaraların çabuk iyileşmesine katkı sağlıyor. 100 mililitrelik boyutta satışa çıkacak. Borel'in ilk parti üretimini sahada olan kahramanlarımıza hediye ediyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan da desteklemişti

  • Bakan Dönmez, Mart ayında telekonferans yöntemi ile görüştüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bordan yapılan el dezenfektanı ile ilgili bilgi vermişti. Erdoğan da, "Bu el dezenfektanı hakikaten bu işi gördüğüne göre çok ciddi bir reklam kampanyasına girip şu dezenfektanla bu açığı kapayalım" talimatı vermişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >