Yerli otomobil için ön sipariş hazırlığı başladı

Yerli otomobilin ön siparişi için ödenmesi gereken tutarın 30 – 40 bin lira civarında olacağı öne sürülüyor
Yerli otomobilin ön siparişi için ödenmesi gereken tutarın 30 – 40 bin lira civarında olacağı öne sürülüyor

Türkiye'nin Otomobili'nde ön talep başvuruları için hazırlık başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerli otomobilin tanıtıldığı gün yaptığı ön alım çağrısı üzerine organizasyonun tek elden koordine edilmesi için çalışma başlatıldı. TOBB’un bünyesinde yapılacak talep toplamada ön ödeme için 30-40 bin TL toplanması planlanıyor.

Vatandaşlardan 'tam not' alan Türkiye'nin Otomobili'nde ön talep başvuruları için hazırlık başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobilin tanıtıldığı gün yaptığı ön alım çağrısı üzerine organizasyonun tek elden koordine edilmesi için çalışma başlatıldı. Edinilen bilgilere göre, iş dünyasının alımlarında koordinasyonu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) sağlayacak. Anadolu'nun dört bir tarafından gelen 'almaya hazırız' mesajları ön ödeme listesine alınacak.

Ön sipariş çalışmaları başlıyor

Sabah Gazetesi tarafından paylaşılan habere göre, ilk ön sipariş çalışması Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından başlatılıyor. TOGG dışında başlatılan bu çalışma ile otomobili almak isteyenler ve ödeyecekleri rakam belirlenecek.

Bu kapsamda 81 il ve 160 ilçeye yayılan 365 oda ve borsanın üst kuruluşu TOBB iş dünyasının yapacağı alımların koordinasyonunu sağlayacak. Oda ve borsalara önümüzdeki günlerde ön ödeme konusunda yazı gönderileceği öğrenildi.

Ön sipariş 30-40 bin lira olabilir

  • Ön sipariş için ödenmesi gereken tutarın 30 – 40 bin lira civarında olacağı dile getiriliyor. Tabi, bu tutar net olarak belirlenmiş değil. Ön ödeme paraları fabrika kurulduğunda açılacak hesapta toplanacak. Bu sayede otomobil fabrikasının yatırımı için gerekli olan finansmanın bir kısmının da sağlanacağı belirtiliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >