Yerli otomobil yola TOGG adıyla devam edecek

TOGG
TOGG

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, yerli otomobilin TOGG markasıyla devam edeceğini belirtti. Karakaş, “Yaptırdığımız endekste TOGG’un marka beğeni endeksi yüzde 73’lere çıktı. Yola TOGG ile devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, Türkiye’nin Otomobili’ne ilişkin dün online basın toplantısı düzenledi. Karakaş, toplantıda yaptığı sunumda fabrika ve üretim süreçlerine değinirken markalaşmayla ilgili de bilgi verdi. Karakaş TOGG isminin tüm dünyada yüzde 90 beğenildiğini söyleyerek, “Marka beğeni endeksine baktığımız zaman kısa sürede yüzde 73 gibi bir artış olduğunu gördük. Bu bizi TOGG markasıyla devam etme konusunda cesaretlendirdi. Biz TOGG markasıyla devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

"Tedarikçilerin yüzde 78'i Türkiye'den"

Dünyadaki 10 küresel şirketle iş birliği yapma konusunda gizlilik anlaşması yapıldığını bildiren Gürcan Karakaş, TOGG’un tedarikçi seçimlerinin yüzde 93’ü tamamlandığını, bunların yüzde 78’inin Türkiye’den, yüzde 22’sinin ise Avrupa ve Asya’dan farklı şirketlerden oluştuğunu kaydetti.

"İlk olarak ülke içinde kalıp daha sonra Avrupa'ya açılacağız"

Karakaş, kendi ülkesinde başarılı olmayan bir markanın yurt dışına ihracatta başarılı olamayacağını düşündüklerini dile getirdi. Bu nedenle önce ülke içinde kalmayı planladıklarını belirten Karakaş, “Biz iki nedenle 18 ay, belki iki sene kadar bir süre sadece kendi ülkemizde kalmayı tercih ediyoruz. Birinci sebebi dediğim gibi ülkedeki sebebi ama ikinci sebebi de biz sıfırdan tamamıyla yeni bir şirket kuruyoruz. Bu süreçlerin oturması ve sistemlerin oturması da otomobille beraber zaman alacaktır. Dolayısıyla ihracata kalkıştığımız anda bizim ilk hedefimiz Avrupa pazarı olacaktır. Avrupa’da sadece bir ülkeye değil birden fazla ülkeye gitme hedefimiz var başlangıçta. İlk gideceğimiz ülkelerin başında Almanya, Fransa hatta İtalya var diyebilirim. Bunun da stratejik detaylandırmasını önümüzdeki aylarda sonuçlandıracağız” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Yeni Şafak

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >