Yerli otomobilin hikayesi belgesel oluyor

Yerli otomobilin tanıtılan modelleri büyük ilgi gördü.
Yerli otomobilin tanıtılan modelleri büyük ilgi gördü.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu, Twitter hesabından bir paylaşım yaparak cuma günü yerli otomobilin tasarım hikayesini anlatan mini bir belgeselin yayınlanacağını duyurdu.

Tanıtımı yapıldığı günden beri büyük bir ilgiyle karşılanan yerli otomobilin tasarım hikayesi belgesel oldu. TOGG haberi resmi Twitter hesabından,"Eskizlerden tam boy modele, modelden gerçeğe, tasarım sürecimiz ve #TOGG tasarım ekibimiz...Herkesin büyük beğenisini kazanan #TürkiyeninOtomobili tasarım hikayesi mini bir belgesel ile Cuma günü burada.#YeniLigeYolculuk" sözleriyle duyurdu.

İtalyan otomotiv tasarımcısı Pininfarina tarafından dizayn edilen Türkiye’nin otomobili, SUV ve sedan olmak üzere iki farklı türde tanıtılmıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kamuoyunda yerli otomobil tasarımlarının yüzde 98 oranında beğeni topladığını söylemişti.4 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak fabrikanın yılda 175 bin adet üretim kapasitesine sahip olacağı açıklanmıştı. Yerli otomobilin 2022 yılında yollarda olması bekleniyor.

Yerli otomobilin fiyatı ne kadar olacak?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, yerli otomobil ile ilgili merak edilen konulara açılık getirdi. Bakan Varank, "TOGG için ilk hedef 2020 yılının birinci yarısında temel atma töreninin yapılıp fabrika inşaatına başlanılması. Aracın markası TOGG olmayacak. Ön ödeme süreci marka lansmanı sonrası başlayacak" dedi. En çok merak edilen konu yerli otomobilin fiyatı ile ilgili Varank, "Türkiye'nin otomobiline şimdiden fiyat verme imkanımız yok.

Araçlar rakipleriyle rekabet edebilecek bir fiyatla çıkacak" açıklamasında bulundu.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >