Yerli üretim taşıtlar için kredi faiz oranları düştü: Hangi araçları kapsıyor? Fiyatlar nasıl?

Faiz indirimiyle otomotiv sektöründe bir hareketlenme bekleniyor.
Faiz indirimiyle otomotiv sektöründe bir hareketlenme bekleniyor.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Türkiye'de üretilen binek ve ticari taşıtlar için kredi faizini aylık yüzde 0,49-0,69 aralığına düşürdü. Otomotiv sektörüne önemli bir hareketlilik getirmesi hedeflenen kampanya, 1 Ekim-31 Aralık döneminde geçerli olacak.

Bankalar binek araçlarda Fiat, Honda, Hyundai, Renault Mais ticari araçlarda ise Fiat, Ford, Isuzu, Karsan ve Temsa ile işbirliği yaptıklarını duyurdu.

Fiat markası Egea, Fiorino ve Doblo ile kampanyaya katılıyor. Honda'nın Türkiye'de üretilen aracı Civic sedan, Renault'un Megane ve Clio, Toyota'nın C-HR ve Corolla, Hyundai'nin İ10 ve İ20 ve Ford'un Tourneo, Transit ve Ford Trucks gibi modelleri kampanyada yer alıyor. Isuzu'nun D-Max'ı, Karsan'ın minibüs ve otobüsleri ile Temsa'nın otobüsleri kampanyadan yararlanacak ürünler olarak öne çıkıyor.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, Türkiye'de üretilen binek ve ticari taşıtlar için kredi faizini aylık yüzde 0,49-0,69 aralığına düşürdü.

Hangi araçları kapsıyor?

Hazırlanan paketler doğrultusunda, fiyatı 50 bin ila 120 bin arasında bulunan sıfır kilometre binek araçlarda 18-36 ay vade için aylık faiz oranı yüzde 0,49-0,69 bandında uygulanacak.

Fiyatı 72 bin ila 120 bin arasında değişen sıfır kilometre ticari araçlarda ise 30-60 ay vadeli kredi; aylık yüzde 0,49-0,69 faiz oranı ile kullanılabilecek.

Anlaşmalı otomotiv firmaları binek araçlarda Fiat, Honda, Hyundai, Renault Mais olurken, ticari araçlarda Fiat, Ford, Isuzu, Karsan ve Temsa şeklinde açıklandı.

Fiat Egea
Fiat Egea

Fiat markası Egea, Fiorino ve Doblo ile kampanyaya katılıyor. Honda'nın Türkiye'de üretilen aracı Civic sedan, Renault'un Megane ve Clio, Toyota'nın C-HR ve Corolla, Hyundai'nin İ10 ve İ20 ve Ford'un Tourneo, Transit ve Ford Trucks modelleri kampanyada yer alıyor. Isuzu'nun D-Max'ı, Karsan'ın minibüs ve otobüsleri ile Temsa'nın otobüsleri kampanyadan yararlanılabilecek ürünler olarak öne çıkıyor.

Kampanyada yer alan otomobillerin fiyatları nasıl?

Fiat Egea'nın liste fiyatı 73 bin 900 TL'den başlıyor. Doblo 132 bin 900, Fiorino ise 78 bin 400 liradan başlayan liste fiyatıyla satışa sunuluyor.

Fiat Egea
Fiat Egea

Honda'nın Türkiye'de ürettiği otomobili Civic sedan'ın başlangıç fiyatı hurda teşvikiyle beraber 129 bin 500 lira olarak listeleniyor.

Renault Megan'ın tavsiye edilen anahtar teslim fiyatları 116 bin 550 liradan başlarken, Clio ise 92 bin 900 liradan başlıyor.

Ranault Megan
Ranault Megan

Toyota C-HR'ın hurda teşvikiyle liste fiyatı ise 153 bin 350 lirandan alıcısını bekliyor. Corolla ise yine hurda teşvikiyle 105 bin 550 lira liste fiyatıyla karşımıza çıkıyor.

Toyota Corolla
Toyota Corolla

Hyundai İ10 74 bin 720 ile listede yer alırken, İ20'nin hurda teşvikli tavsiye edilen fiyatı 85 bin 400 lira olarak öne çıkıyor.

Hyundai İ10
Hyundai İ10

Ford ise 3 ticari aracıyla kampanyaya katılmış durumda. Kampanyalı anahtar teslim fiyatı 101 bin lira olan Tourneo ve yine yerli üretim olan Transit Custom modeli 133 bin 900 lira ile yeni sahibini bekliyor. Ford marka tırların anahtar teslim fiyatı ise 729 bin 680 lira.

Ford Tourneo Custom
Ford Tourneo Custom

Isuzu D-Max'ın liste başlangıç fiyatı ise 165 bin 818 lira.

Kampanya ne zamana kadar geçerli?

Binek ve ticari araçları kapsayan kampanya, 1 Ekim-31 Aralık döneminde geçerli olacak.

Isuzu D-Max
Isuzu D-Max


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >