Yeşil pasaport ile ilgili yeni açıklama

Yeşil pasaport
Yeşil pasaport

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Süleyman Kocasert ve iş dünyası temsilcileri, yeşil pasaport ile ilgili açıklama yaptı.

İhracatçıların, ürünlerinin tanıtımı ve yeni pazar arayışı nedeniyle yoğun şekilde yurt dışına seyahat ettiklerini belirten Kocasert, yeşil pasaportun ihracatçıların uzun zamandan bu yana beklediği bir müjde olduğunu kaydetti.İş adamlarının, hasretle beklediği yeşil pasaporta kavuştuğunu belirten Kocasert, “Yeşil pasaport bizlere seyahat kolaylığı getirecek. İhracatçı artık herhangi bir toplantıya hemen karar verip, ilk uçakla gidebilecek, vize için zaman kaybetmeyecek ve enerjisini buralarda kaybetmeyecek” diye konuştu.

Başta Eximbank ve Kredi Garanti Fonu olmak üzere iş dünyasına yönelik desteklerden son derece memnun olduklarını vurgulayan Kocasert, bu yıl ihracat hamlesine hazırlandıklarını dile getirdi. Kocasert, yeşil pasaportun iş dünyasını somut bir şekilde motive ettiğini aktararak, “2017 yılında bir ihracat hamlesine hazırlanıyorduk, bu yeşil pasaportları elimize almamız çok somut ve motive edici bir gelişme oldu. Yeşil pasaportun ihracatımıza somut yönde katkıda bulunacağına eminim. Ülkemize ve bütün ihracatçılarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >