Yılmaz Özdil'den okuruna tepki

Yılmaz Özdil.
Yılmaz Özdil.

Atatürk'le ilgili yazdığı kitapla gündeme gelen Yılmaz Özdil okurunun kitapta bulduğu hataya tahammül edemedi ve tepki gösterdi.

Atatürk sevgisini istismar ederek kitap satışından binlerce lira kazanan Yılmaz Özdil eleştirilere tahammül edemiyor.

Bir sosyal medya kullanıcısı 'Mustafa Kemal' kitabındaki hatalı bir bölümle ilgili Yılmaz Özdil ile aralarından geçen bir mesajlaşmayı paylaştı. Söz konusu kitaptaki tarihsel bir hatayı nazik bir dille Özdil'e ileten okur aldığı cevap karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Özdil, bilgi yanlışlığı konusunda kendisini nazik bir dille uyaran okuruna sert bir üslupla "Hem ‘doğru değil’ diyosun, hem imza almaya geleceğini söylüyorsun tuhaf değilmi Atahan? Bence sen benim kitabımı imzalatma. Habertürk izle."cevabını verdi.

Atatürk istismarına tepkiler büyüyor

Yılmaz Özdil'in yazdığı Mustafa Kemal isimli kitabın özel serisi 1881 adet basılarak 2 bin 500 liradan satışa sunuldu. Kırmızı Kedi Yayınevi'nin Twitter hesabından atılan tweetle reklamı yapılan kitabın fahiş fiyatı sosyal medyada her kesimden büyük tepkiyle karşılandı. Sosyal medya kullanıcıları kitabı "Atatürk istismarı" olarak yorumladı. Mustafa Kemal kitabı, Atatürk'ün kendi eseri olan Nutuk'tan 82 kat daha fazla fiyatla satılacak.

Yılmaz Özdil.
Yılmaz Özdil.

Ne olmuştu?

Kırmızı Kedi Yayınevi, Sözcü yazarı Yılmaz Özdil’in kaleme aldığı ‘Mustafa Kemal’ kitabının 2 bin 500 liraya satılacağını açıkladı! Ayrıca kitabın sadece 1881 adet basılacağı vurgulandı.

Yayınevinin Twitter hesabından yapılan duyuruda, satışın 23 Ocak’ta, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybettiği saat olan 09.05’te başlatılacağı da belirtildi.

Ancak, kitabın "özel seri" olduğu ve elle ciltlendiğine vurgu yapılmasına karşın, eserin satış fiyatı vatandaşların büyük tepkisini topladı. Özdil'in Atatürk'ün ismini kullanarak zenginleşmesini eleştiren vatandaşlar sosyal medyada, Sözcü yazarını hedef alan çok sayıda mesaj paylaştı.

Sosyal medya kullanıcıları, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Özdil tarafından bu yolla sömürüldüğünü savundu. Twitter'da #JetFadılYılmazÖzdil etiketi, Türkiye gündemine girdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >