Yine yeni yeniden: CHP'den yeni hamle 'Kanal İstanbul'u yaptırmayacağız'

Yine yeni yeniden: CHP'den yeni hamle 'Kanal İstanbul'u yaptırmayacağız'
Yine yeni yeniden: CHP'den yeni hamle 'Kanal İstanbul'u yaptırmayacağız'

Türkiye'nin kaderini belirleyen her projeye Mimarlar Odasıyla işbirliği yaparak köstek olan CHP bu kez de Kanal İstanbul'a engel olmaya çalışıyor. CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, düzenlediği basın toplantısında, "Biz hiçbir şekilde Kanal İstanbul'un yapılmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı..

Türkiye'nin geleceği ve itibarı açısından yapılan büyük projelere her fırsatta taş koyan CHP aynı yolda devam ediyor. Son olarak CHP'li vekil Gülay Yedekçi, haddini aşan ifadeler kullanarak Kanal İstanbul'un yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Yedekci, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun gündemine "torba yasanın" geldiğini belirterek, kendilerinin de bu vesileyle Kanal İstanbul Projesi'nin yasal alt yapısının hazırlanma çalışmalarından haberdar olduklarını söyledi.

YAPILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Yedekçi, "torba yasayla" çeşitli kanunlarda değişikliklerin önerildiğini ve hukukun arkadan dolanılmasının söz konusu olduğunu savunarak, "CHP olarak daha önce Anayasa Mahkemesine giderek iptal ettirdiğimiz maddeler tekrar aynı şekliyle getiriliyor ve sanki hiç iptal edilmemiş gibi bir intiba yaratılmaya çalışılıyor. Torba yasanın asıl amacının, su yolu adı altında isimlendirilen Kanal İstanbul Projesi'nin hayata geçirilme çalışması olduğu kanaatindeyiz." diye konuştu.

Kanal İstanbul Projesi'nin İstanbul için ölümcül tehlikeye sahip olduğunu ileri süren Yedekçi, proje güzergahı içerisinde yer alan su havzaları, ormanlar ve birinci derece doğal sit alanlarının yok edileceğini öne sürdü. Yedekci, "Biz, hiçbir şekilde Kanal İstanbul'un yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bununla ilgili toplumsal muhalefetin harekete geçeceğine eminiz." ifadelerini kullandı.

Gülay Yedekçi Marsta yaşam alanı kuracağız açıklamasıyla 2015 yılında gündeme gelmişti

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, ANKA’ya Mars’ta yaşam alanı planlamasına ilişkin 2015 yılında açıklamalarda bulunarak gündeme gelmişti.

ASGARİ ÜCRETİN YÜKSELMESİ İÇİN MARS'TA PROJE

Mars’ta yaşam alanı planladıklarını söyleyen CHP'li Yedekci, “Aslında emekli aylığının artması, asgari ücretin yükselmesi için Mars’ta yaşam alanı planladık. Nasıl bir ilişki var, doğrudan bir ilişki var. Türkiye artık yapay oluşturulan gündemlerden uzaklaşmalı ve kendini bilime, fenne, teknolojiye doğru yönlendirmelidir. Mars’ta yaşam alanı oluşturduk” ifadelerini kullanmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >