Yine yeni yeniden: Game of Thrones'un yapımcı şirketi hack'lendi!

Game of Thrones
Game of Thrones

Siber saldırganlar, Game of Thrones'un yapımcısını hack'ledi ve şirketi yayınlanmamış bölümleri internete sızmakla tehdit ediyor...

Amerika Birleşik Devletleri'nin en popüler televizyon kanallarından biri olan HBO, kısa bir süre önce yeni bir sibersaldırıya daha uğradı. Televizyon kanalına ait birçok farklı veriyi ele geçiren siber saldırganlar; gerek kanal dizilerinin gerekse elde edilen özel verilerin sızdırılmaması için milyonlarcadolar fidye istiyor.

Siber saldırganlar, televizyon kanalını Game of Thrones'un yayınlanmayan bölümlerini internete yüklemekle tehdit ediyor.
Siber saldırganlar, televizyon kanalını Game of Thrones'un yayınlanmayan bölümlerini internete yüklemekle tehdit ediyor.

Bir süre önde kanalın üst düzey yöneticisi Richard Plepler'a ithafen "Mr.Smith" isimli video yayınlayan kötü niyetli kişiler, istenilen fidyenin üç gün içinde ödenmesi gerektiğini söylüyor. Zira belirtilen sürede ödeme yapılmazsa HBO'ya ait 1.5 milyon Terabyte'lık verinin internet üzerinden yayınlanacağı da belirtilenler arasında. Elbette bu veriler arasında Game of Thrones'un çekilmiş fakat yayınlanmamış bölümleri de yer alıyor.

Konuyla alakalı olarak açıklama yapan HBO, e-posta sistemlerinin tamamına ulaşılamadığını ve gerek polis gerekse sibergüvenlik uzmanlarıyla kontakta olduklarını; dolayısıyla soruşturma sürecinin devam ettiğini vurguladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >