Yoğun kar yağışının beklendiği ilde valilikten uyarı: Dışarı çıkmayın!

Arşiv
Arşiv

Sinop Valiliği tarafından, yoğun kar yağışı nedeniyle il, ilçe ve köylerde vatandaşların 'sokağa çıkmaması' için çağrı yapıldı. Yapılan duyuruda, "Lütfen dikkat edelim. İlimizi etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle, ilimiz ve ilçelerimiz ile köylerimizde; vatandaşlarımızın acil durumlar dışında zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamalarını, can güvenliğiniz açısından önemle rica ediyoruz" denildi.

Kar yağışı Türkiye'nin neredeyse her tarafında etkili olurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı son rapora göre cuma gününden itibaren etkisini artırarak yeni haftada da devam edecek. Yoğun kar yağışı görülecek Sinop'ta valiliğin vatandaşlara geçtiği uyarı mesajı ise dikkat çekti. Yapılan duyuruda yoğun kar yağışı nedeniyle il, ilçe ve köylerde vatandaşların 'sokağa çıkmaması' istendi.

Birçok köy yolu ulaşıma kapandı

Karadeniz Bölgesi'nde soğuk hava ile birlikte kar yağışının etkisi arttı. Yağış nedeniyle Giresun'da 492, Gümüşhane'de 267, Trabzon'da 250, Rize'de 239, Sinop'ta 206, Ordu'da 76, Artvin'de 73, Bayburt'ta 41 köy ve mahalle yolu, ulaşıma kapandı. Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde kapanan köy ve mahallelerdeki yollar için belediye, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, harekete geçti.

Ekipler, yoğun mesai harcayıp, kar kalınlığının yüksek kesimlerde yer yer 50 santimetreye ulaştığı yolları açarak, bölge halkını kar esaretinden kurtarmaya çalışıyor. Öncelik ise hastaların bulunduğu mahalle ve köylerdeki yollara veriliyor.

Eğitime ara verildi

Öte yandan Karadeniz Bölgesi'nde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane, Ordu, Artvin, Giresun, Samsun ve Sinop'ta valiliklerce eğitime bir gün süreyle ara verildi.

9 ilin valiliğince yapılan açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayıldığı belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >