YouTube reklam politikasını güncelliyor: Her videoya reklam geliyor

YouTube
YouTube

Geçtiğimiz hafta arka planda oynayan videolar için sesli reklam denemeleri yapan YouTube, şimdi de reklam politikasını güncelliyor.

Güncellenen reklam politikasıyla birlikte reklamsız video dönemi ortadan kalkıyor.

Öncelikle ABD'de hayata geçen bu sistemin yıl sonuna kadar tüm bölgelere yayılması bekleniyor.

YouTube, uzunca bir süredir kullanıcıları ücretli Premium hizmetine geçirmeye odaklanıyor. Doğal olarak bunun için de altyapıyı hazırlıyor. Geçtiğimiz günlerde arka planda oynayansesli reklamlara özel olarak 'beta' kapsamında test edilmeye başlanan seslireklamlar önemli bir örnek. YouTube Reklamları Grup Müdürü Melissa Hsieh Nikolic, konuyla alakalı olarak şunları söylüyor:

  • Sesli reklam kampanyanızı hazırlarken, sesin başrol oynaması gerektiğini unutmayın. Düşünün: Gözlerimi kapatırsam, bu reklamın ne olduğu hakkında hala net bir şeyler anlayabilir miyim? Mesajınızda açık ve net olarak onu iletmek için samimi - özgün bir ses seçin.

Güncellenen reklam politikasına göre artık YouTube'ta reklamsız video kalmıyor.
Güncellenen reklam politikasına göre artık YouTube'ta reklamsız video kalmıyor.

Görünen o ki YouTube, reklam politikasını tamamen değiştirmeye yönelik hamleler yapıyor. Zira artık hiçbir videonun reklamsız kalmayacağı belirtiliyor.

Yani aslına bakılırsa bundan böyle YouTube ortağı programı kapsamına girmeyen kanalların videolarında da reklam gösterilmeye başlanıyor. Bu bahsettiğimiz kanallar aynı zamanda iş ortağı olmadığı için gösterilen reklamlar üzerinden para da kazanamayacak.

YouTube, konuyla alakalı yayınladığı bilgilendirici metinde konuya ilişkin tümdetayları anlatıyor. Şimdilik ABD'de geçerli olacak hizmetşartlarının yakın zamanda tüm dünyaya açılması bekleniyor. Hatta geçişin yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Gösterilen reklamlar bir yana aslında YouTube'un buradaki amacı Premium'daki kitleyi daha da artırmak. Böylece kullanıcılar aylık düzenli olarak doğrudan YouTube'a ödeme yapıyor. Reklam stratejisinin değişimindeki ana unsur bu gibi görünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >